Tek treći u historiji kojem je to pošlo za rukom, ali nije prvi Hrvat
Junak Hrvatske ušao u odabrano društvo.

Livaković junak Vatrenih

Tek treći u historiji kojem je to pošlo za rukom, ali nije prvi Hrvat

E. Ganibegović

Dominik Livaković bio je junak Hrvatske odbranivši tri penala protiv Japana u osmini finala Svjetskog prvenstva, te je tako postao treći golman u historiji kojem je to pošlo za rukom, ali ne prvi Hrvat.

Hrvatska je ponovo izborila plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, a danas je u osmini finala izbacila Japan.

Azijska selekcija je povela u 43. minuti, izjednačenje je stiglo u 55. i golova više nije bilo do 120. minute pa smo gledali penale.

Tamo je junak bio golman Dinama Dominik Livaković koji je Japancima odbranio tri penala i glavni je "krivac" što je Hrvatska prošla dalje.

Livaković je tako postao tek treći golman koji je na Svjetskim prvenstvima uspio da odbrani tri penala u raspucavanju, ali ne prvi Hrvat.

Naime, isto je pošlo za rukom njegovom sunarodnjaku Danijelu Subašiću, te Portugalcu Ricardu.

Oglasi

Subašić je 2018. godine odbranio tri penala protiv Danske, također u osmini finala, dok je 2006. godine Ricardo odbranio tri penala protiv Engleske.

Livaković je, inače, prvi golman koji je odbranio prva dva penala u raspucavanju na Svjetskim prvenstvima.

Nakon utakmice jednostavno nije mogao da sakrije oduševljenje i dao je jednu vrlo iskrenu izjavu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Osjećaj je super, najprije zbog ekipe, zbog atmosfere. Hvala predivnim navijačima. Hvala Bogu sve je dobro završilo", rekao je Livaković za HRT nakon utakmice, dodavši:

"Japanci su jako spremni, ali i mi smo. Odigrali smo 120 najtežih trenutaka. Pa, ovo je super osjećaj, definitivno ovo je najdraži trenutak u mojoj karijeri".

Top Komentari

plemic
ja to napisao u komentarima prije sat vremena. educirajte se čitajući komentare, a ne samo se brisanju posvetiti.
4 3
DOKTOR_GAZ_
Odbranio VISE PENA PROTIV JAPANA, nego PIRIC I SEHIC ZAJEDNO u KARIJERI..
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti