Slavila se pobjeda Marokanaca

Nezapamćene scene na ulicama Barcelone nakon poraza Španije od Maroka

E. Čaušević

Reprezentacija Maroka pobijedila je večeras u osmini finala Svjetskog prvenstva ekipu Španije i uspjela je napraviti najveću senzaciju u nokaut fazi, ali čini se da to nije ni približno senzacionalnim scenama koje nam stižu iz Barcelone.

Španija je imala ulogu apsolutnog favorita u večerašnjem meču i čak su u taboru Crvene furije namjerno izgubili od Japana kako bi u žrijebu dobili Maroko i izbjegli okršaj protiv Brazila, ali im se to osvetilo.

Motivisani Marokanci večeras su odigrali fantastičnu utakmicu i u 120 minuta ostavili su srce na terenu, a potom su nakon penala uspjeli da pobijede Španiju i plasiraju se u četvrtfinale što je njihov historijski uspjeh.

Nakon utakmice gledali smo na terenu i tribinama veliko slavlje igrača i navijača Maroka, a sigurno će se do ranih jutarnjih sati slaviti i širom te zemlje.

Međutim, pomalo nevjerovatne scene večeras nam stižu iz Barcelone jer je malo ko očekivao da će se u centru ovog grada tako slaviti pobjeda Maroka.

Poznato je da Katalonci i Španci nisu baš u najboljim odnosima, ali nikada nisu išli toliko daleko da na ovaj način slave poraze Crvene furije za koju igra mnoštvo Barceloninh fudbalera.

U prvi mah se mislilo da Katalonci slave ispadanje Španije sa Svjetskog prvenstva, ali ubrzo nakon toga stigao je demant katalonskih medija koji su se našli na licu mjesta.

U centru Barcelone se zaista slavilo i pjevalo, te su se palile čak i baklje, ali to nisu bili lokalni stanovnici već Marokanci koji inače žive i rade u ovom gradu.

Poznato je da u Španiji ima dosta izbjeglica iz Maroka i inače iz Sjeverne Afrike, a veliki broj njih smješten je upravo i u Barceloni što se večeras najbolje moglo vidjeti.

Marokanci na ulicama Barcelone slave pobjedu svoje reprezentacije protiv Španije, a to baš i ne smeta previše Kataloncima iz gore navedenih razloga.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ipak, katalonski mediji su jasno poručili da su to sve navijači Maroka i da nema potrebe da se od toga pravi skandal širom Španije misleći da Katalonci slave poraz ove reprezentacije kako je preneseno u prvi mah.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.