U tri ujutro zvao doktora, dobio injekciju, a onda protiv Španije odigrao utakmicu života

Igra fantastično na Mundijalu

U tri ujutro zvao doktora, dobio injekciju, a onda protiv Španije odigrao utakmicu života

E. Čaušević

Maroko je večeras napravio veliku senzaciju pobjedom u osmini finala na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a ponovo je jedan od najboljih na terenu bio nevjerovatni Sofyan Amrabat koji je jutros u hotelu proživljavao pravu dramu, a onda je večeras odigrao utakmicu života.

Maroko je uspio večeras uzdrmati fudbalski svijet pobjedom nakon penala protiv Španije koja je u ovom okršaju bila apsolutni favorit, ali na kraju je neočekivano ispala već u osmini finala.

Da stvar bude gora Španci su u posljednjem kolu grupne faze namjerno izgubili od Japana da u žrijebu izbjegnu okršaj s Brazilom, ali im se to obilo o glavu na najbrutalniji način.

Marokancima je to sigurno dalo dodatni motiv u ovoj utakmici da pokažu da su ih Španci itekako podcijenili i uspjeli su na kraju da naprave senzaciju o kojoj trenutno bruji fudbalska planeta.

Igrači Maroka ostavili su i u ovoj utakmici srce na terenu i borili su se 120 minuta da sačuvaju mrežu jer su znali da je u penal seriji sve moguće.

Posebno impresivan i večeras bio je Amrabat koji igra na nevjerovatnom nivou na ovom Svjetskom prvenstvu. Oduševio je sve prvo igrom u meču protiv Hrvatske i Belgije, ali je večeras odigrao utakmicu života.

Oglasi

Amrabat je uspio u potpunosti da zaustavi vezni red Španije i jednostavno je "letio" po terenu, te je prekinuo veliki broj napada Crvene furije i bio je očito nerješiva enigma za Luisa Enriquea.

No, tek je sve ostavio bez teksta kada je nakon utakmice izjavio da čak i nije trebao igrati zbog povrede i da do samog početka utakmice uopšte nije znao da li će biti na terenu, ali je stisnuo zube jer nije mogao saigrače ostaviti na cjedilu.

Amrabat je otkrio da ima problema s povredom i da je morao primiti injekciju kako bi na kraju mogao da istrči na teren, a sigurno da ni u stručnom štabu nisu očekivali da pored svih tih problema može odigrati takvu spektakularnu utakmicu.

"Veoma sam emotivan sada. Bilo je pitanje da li ću moći da igram ovu utakmicu. Sinoć sam imao neke bolove. U tri zvao sam doktora da mi pomogne kako god zna. Prije utakmice sam primio injekciju jer nisam mogao da ostavim na cjedilu svoje saigrače i državu", rekao je Amrabat nakon utakmice protiv Španije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Marokanci su po prvi put u historiji uspjeli da dođu u četvrtfinale Svjetskog prvenstva gdje ih očekuje okršaj protiv pobjednika iz večerašnje utakmice Portugal - Švicarska koji je počeo u 20 sati.

Što se tiče Amrabata on je trenutno član Fiorentine i neće biti iznenađenje ukoliko ovaj 26-godišnjak već u januaru napravi neki zvučan transfer jer na Mundijalu zaista igra u nevjerovatnoj formi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi