Penali u Kataru između Maroka i Španije ispisali su historiju za obje reprezentacije!

I to se dogodilo

Penali u Kataru između Maroka i Španije ispisali su historiju za obje reprezentacije!

E. Oštraković

Reprezentacija Maroka večeras je iznenadila cijeli svijet, te je u osmini finala izbacila Španija nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Španci su bili favoriti na ovoj utakmici, ali za devedeset odigranih minuta u regularnom toku utakmice, te u produžecima, to nisu pokazali na terenu.

Imao je Maroko nekoliko ozbiljnijih prilika od svojih protivnika, ali na kraju su putnika u četvrtfinale odlučili penali.

Maroko je do večerašnjih penala uvijek nakon raspucavanja izlazio kao poraženi tim, te je večeras ispisana historija.

Za reprezentaciju Maroka ovo su bili prvi jedanaesterci nakon kojih su odnijeli pobjedu i to nakon četiri raspucavanja koja su izgubili.

Sa druge strane Španija je postala prva nacija na Svjetskom prvenstvu koja je izgubila svoje četvrto raspucavanje.

Oglasi

Osim toga postali su druga reprezentacija koja je uspjela promašiti sve penale koje su šutirali, a prije njih su to uradili Švicarci protiv Ukrajine 2006. godine.

Zanimljivo je i to da je selektor Španije, Enrique rekao kako je njegov tim izveo 1000 penala kako ne bi ispali nakon jedanaesteraca.

Upravo to im se na kraju desilo, a uspjeli su da promaše sve penale koje su izveli reprezentativci Španije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vrijedi dodati i to da je Španija imala preko 1000 pasova, te su uspjeli napraviti samo jednu šansu koja je završila šutem u okvir gola.

Sa druge strane Maroko je imao 304 tačna dodavanja, a iz toga su napravili dva šuta koja su išla u okvir gola.

Promo

Top Komentari

omer
Spanci su istu sudbinu dozivjeli i na prethodnom Mundijalu kad su ih u osmini na penale izbacili domacini Rusi. Ali su Spanci tada uspjesnije izvodili penale posto su realizovali tri od njih naspram cetiri Rusije. A rezultat nakon 120 minuta igre je bio 1:1.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi