Poraz koji boli

Glavni brazilski mediji koristili su samo dvije riječi za naslov nakon poraza od Hrvatske

Edmir Škorić

Nogometna reprezentacija Hrvatske senzacionalno je izborila polufinale Svjetsko prvenstva u Kataru.

Hrvatska je večeras igrala protiv Brazila i bila je u ulozi autsajdera, ali napravila je malo čudo i izbacila peterostrukog svjetskog prvaka.

Iako je Neymar u 105. minuti postigao pogodak za vodstvo Brazila, hrabra Hrvatska se uspjela vratiti, pa golom Brune Petkovića u 117. minuti izboriti penale, a to je ipak teren na kojem se Hrvati najbolje snalaze.

Livaković je odbranio udarac Rodryga, a u petoj seriji je Marquinhos pogodio stativu, nakon čega je krenulo veliko slavlje Zlatka Dalića i njegovih igrača.

Još jedna historijska pobjeda Hrvatske, koja će večeras nakon duela Argentina - Nizozemska saznati svog rivala u polufinalu.

U Brazilu neopisiva tuga, ipak je to bila "plesačka" nacija, spremna za prvi trofej na SP-u nakon 20 godina, vjerovali su u rekordnu šestu titulu svjetskog prvaka, ali sada je sve nestalo.

Globo i UOL Esporte, dva ponajveća brazilska medija, koristili su samo dvije riječi da opišu stanje u koje mse nalaze:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Fim do sonho", odnosno "Kraj sna".

Naslov brazilskog UOL-a

Trebat će vremena Brazilu da se oporavi, sasvim sigurno je ovo poraz koji puno boli i ostaviće traga, ali ipak će se Samba plesati negdje drugdje, a ne u Kataru. Najranije za četiri godine...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.