Glavni brazilski mediji koristili su samo dvije riječi za naslov nakon poraza od Hrvatske

Poraz koji boli

Glavni brazilski mediji koristili su samo dvije riječi za naslov nakon poraza od Hrvatske

E. Škorić

Nogometna reprezentacija Hrvatske senzacionalno je izborila polufinale Svjetsko prvenstva u Kataru.

Hrvatska je večeras igrala protiv Brazila i bila je u ulozi autsajdera, ali napravila je malo čudo i izbacila peterostrukog svjetskog prvaka.

Iako je Neymar u 105. minuti postigao pogodak za vodstvo Brazila, hrabra Hrvatska se uspjela vratiti, pa golom Brune Petkovića u 117. minuti izboriti penale, a to je ipak teren na kojem se Hrvati najbolje snalaze.

Livaković je odbranio udarac Rodryga, a u petoj seriji je Marquinhos pogodio stativu, nakon čega je krenulo veliko slavlje Zlatka Dalića i njegovih igrača.

Još jedna historijska pobjeda Hrvatske, koja će večeras nakon duela Argentina - Nizozemska saznati svog rivala u polufinalu.

U Brazilu neopisiva tuga, ipak je to bila "plesačka" nacija, spremna za prvi trofej na SP-u nakon 20 godina, vjerovali su u rekordnu šestu titulu svjetskog prvaka, ali sada je sve nestalo.

Globo i UOL Esporte, dva ponajveća brazilska medija, koristili su samo dvije riječi da opišu stanje u koje mse nalaze:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Fim do sonho", odnosno "Kraj sna".

Naslov brazilskog UOL-a

Trebat će vremena Brazilu da se oporavi, sasvim sigurno je ovo poraz koji puno boli i ostaviće traga, ali ipak će se Samba plesati negdje drugdje, a ne u Kataru. Najranije za četiri godine...

Top Komentari

FahroKonjHodzic
brazilijanci su ciganija gdje ce ba crncuga lopte znat igrat fala na 900 lajkova fahro
1 4
plemic
naši snovi tel počimaju ...
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi