Livaković radio čuda protiv Brazila, ali Neymar je pogodio u produžecima

Brazil poveo

Livaković radio čuda protiv Brazila, ali Neymar je pogodio u produžecima

Edmir Škorić

U toku je susret četvrtfinala Svjetskog prvenstva između Brazila i Hrvatske.

Brazil je u meč ušao kao favorit, ali nije puno pokazao, naročito ne u prvih 45 minuta, gdje je Hrvatska za nijansu bila i bolja, te je izgledala ona kao favorit umjesto južnoameričkog rivala.

Međutim, na početku drugog dijela Brazil je odmah pokazao šta želi. Na isteku 47. minute dobar napad po desnoj strani, Militao je ubacio pred gol, a Gvardiol umalo zabio autogol. Spektakularno je nogom Livaković odbranio i spasio Hrvatsku.

U nastavku akcije provjeravao je VAR i mogući penal zbog Juranovićevog igranja rukom, no na sreću Hrvatske dosuđen je ofsajd.

Odbranu Livakovića pogledajte OVDJE

Imao je Livaković i u 55. minuti sjajnu odbranu nakon udarca Richarlisona. Golman Dinama apsolutni je junak Vatrenih na ovom Mundijalu. Sjetimo se odbrana protiv Japana u raspucavanju penala u osmini finala.

Pogledajte i tu odbranu OVDJE.

Nastavlja se velika borba između Hrvatske i Brazila. I jedni i drugi su oprezni, jedna greška može da bude kobna, a ulog je ogroman.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nakon što je 90 minuta završeno bez golova, igrali su se produžeci. Na kraju prvog je Neymar postigao pogodak za 1:0. Prvo dupli pas sa Rodrygom, a onda i sa Paquetom, da bi potom obišao Livakovića i zabio za 1:0. 

Hrvatska će u drugih 15 minuta pokušati da se spasi, no biće jako teško.

Top Komentari

koraj
Kakav antifudbal igraju ove kockice!!!
8 3
plemic
NA PENALE U POLUFINALE!!!
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti