Nije se naigrao defanzivac u posljednje vrijeme

Emir Dilaver raskida ugovor sa Dinamom, ali neće daleko

Samir Mlaćo
Nesuđeni bh. reprezentativac Emir Dilaver uskoro će promijeniti klub, ali ne i državu u kojoj će nastupati u narednom periodu.

Dilaver će prema pisanju medija u Hrvatskoj razići se sa Dinamom i potpisati ugovor sa NK Rijeka.

Iskusni defanzivac će raskinuti saradnju te kao slobodan stići u Rijeku koju je preuzeo Sergej Jakirović, sada već bivši trener Zrinjskog.

Riječani se itekako žele pojačati, te su svjesni da moraju imati kvalitetan izbor.

U prvom dijelu sezone Dilaver, inače rođen u Tomislavgradu, upisao je tek četiri nastupa za Dinamo u četiri takmičenja. Radi se o ukupno 255 minuta provedenih na terenu.

U Rijeku bi mogao doći i član Dinama na posudbi u Zrinjskom Niko Janković, a nedavno su se pojavile špekulacije da na Rujevicu mogao i Nemanja Bilbija, kapiten Plemića, no od toga prema svemu sudeći nema ništa.

Rijeka je danas odigrala i prvi pripremni meč ove zime te slavila 6:0 protiv niželigaša Grobničana.

Strijelci za Riječane bili su Frigan, Obregon 2x, Okechuwku, Marin i Halilović.

Rijeka je prvi dio završila na razočaravajućem osmom mjestu, te su se sada očekuje mnogo bolja polusezone.

Biće to veliki ispit i za Jakirovića koji je ostavio sjajan trag u bh. nogometu, ali odlučio je krenuti u novi izazov.

Rijeka – Grobničan 6:0

Prijateljska utakmica: Rijeka – Grobničan 6:0 (1:0). Igralište u kampu HNK Rijeka. Sudac: Marin Rožman (Rijeka).

Strijelci: 1:0 Frigan (40′), 2:0 Obregon (62′), 3:0 Okechuwku (73′-ag), 4:0 Obregon (80′), 5:0 Marin (82′), 6:0 Halilović (89′-11m).

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

RIJEKA: Labrović, Alvarez, Djouahra, Grgić, Goda, Liber, Prince, Galešić, Smolčić, Hodža, Frigan. Još su igrali: Zlomislić, Vlasenko, Obregon, Dujmović, Vrančić, Bogojević, Marin, Halilović.

GROBNIČAN: Curać, Rupčić, Bosančić, Prpić, Prtenjača, Mikulica, Ušalj, Galešić, Kovačević, Aboosah, Pilčić. Još su igrali: Prince, Jelovečki, Batarelo, Šafarek, Matković, Aliyu, Franković, Golić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.