Posao za pamćenje Dinama: Zna se koliko će zaraditi ako Leipzig u januaru proda Gvardiola

Želi ga Real Madrid

Posao za pamćenje Dinama: Zna se koliko će zaraditi ako Leipzig u januaru proda Gvardiola

E. Čaušević

Joško Gvardiol će prema svemu sudeći već u januaru napraviti veliki transfer jer njegove sjajne partije na Svjetskom prvenstvu u Kataru nisu prošle nezapaženo, a navodno Real Madrid je za njega već spremio ponudu koja se ne može odbiti i koja posebno raduje čelnike zagrebačkog Dinama.

Gvardiol je oduševio fudbalsku javnosti igrama u dresu Hrvatske na Mundijalu u Kataru i pokazao je da je trenutno jedan od najboljih mladih odbrambenih igrača na svijetu.

Ovaj 20-godišnjak je pokazao o kakvom potencijalu se radi i bit će pravo čudo ukoliko ga čelnici njemačkog Leipziga uspiju zadržati u ovom januarskom prelaznom roku.

Gvardiol je i ljetos bio na izlaznim vratima Leipziga kada je bio u pregovorima s Chelseajem, ali je na kraju iznenadio sve i ostao je u Njemačkoj što je prema svemu sudeći bila dobra odluka.

Sada na stolu ima dosta bolje ponude i jasno je da će i Leipzig inkasirati ogroman novac ukoliko pristanu da ga prodaju, a ponudi koju je spremio Real Madrid će veoma teško da odole.

Jučer su španski mediji objavili da je kraljevski klub spreman da plati čak 90 miliona eura za Gvardiola i da Florentino Perez već u januaru želi da završi ovaj transfer i dovede ogromno pojačanje.

Oglasi

I Gvardiol je nedavno izjavio da nema ništa protiv da igra u Real Madridu jer je to san svakog igrača, a to je očito ohrabrilo čelnike Kraljeva da krenu po njega svim sredstvima.

No, januaru se posebno raduju i čelnici Dinama koji će također jako dobro proći ukoliko dođe do transfera Gvardiola.

Poznato je da je on ponikao u Dinamu i na ljeto 2021. godine je iz ovog kluba prešao u Leipzig za 19 miliona eura, a naravno zagrebački klub se osigurao i za narednu njegovu prodaju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ukoliko na kraju Gvardiolov transfer bude zaista iznosio 90 miliona eura koliko je navodno Real Madrid spreman da pamti onda će to itekako obradovati čelnike Dinama jer će oni u tom slučaju da zarade čak 14 miliona eura.

Kakav posao su Modri napravili najbolje pokazuje činjenica da bi na Gvardiolu zaradili čak 33 miliona eura, a on je u prvom timu proveo tek dvije sezone i odigrao je svega 52 utakmice.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi