Rashid Abubakar napustio Koševo

FK Sarajevo potvrdio još jedan raskid ugovora · Zvanično

Endin Čaušević

FK Sarajevo na kraju prvog dijela sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine zahvalilo se na saradnji nekoliko fudbalera, a među njima je i Rashid Abubakar koji je sporazumno raskinuo ugovor.

Jasno je da nas ove zime čekaju velike promjene u igračkom kadru bordo kluba jer na Koševu nisu zadovoljni igrama pojedinih fudbalera u prvom dijelu sezone.

Sarajevo je prije nekoliko dana potvrdilo da je Mirza Varešanović novi trener ovog kluba i pred njim je veliki posao, a prije svega to se odnosi na igrački kadar za drugi dio sezone.

Bordo klub se pojedinim igračima već zahvalio na saradnji, a danas je to Sarajevo uradilo i kada je u pitanju Rashid Abubakar.

Fudbaler iz Gane je u Sarajevo stigao pred početak ove sezone, ali očito je da nije opravdao očekivanja i odlučili su se na sporazumni raskid saradnje.

"Rashid Abubakar u nastavku sezone neće nositi dres FK Sarajevo. Nakon završetka prvog dijela sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo i igrač su odlučili sporazumno raskinuti ugovor. Rashidu želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere!", saopštili su iz Sarajeva.

On je stigao u Sarajevo iz ekipe Accra Lions i imao je ugovor do kraja 2023. godine, no sreću će sada potražiti u drugom klubu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Abubakar je u dresu Sarajeva odigrao ukupno pet utakmica u Premijer ligi, a debitovao je na gostovanju protiv Veleža.

Ovaj 22-godišnjak ponikao je u Accra Lionsima, a u dosadašnjoj karijeri igrao je još u kineskom Heilongjiang Ice Cityju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.