Bivši igrač Sarajeva doživio moždani udar, ali srećom je van životne opasnosti

Kurto završio u bolnici

Bivši igrač Sarajeva doživio moždani udar, ali srećom je van životne opasnosti

Endin Čaušević

Navijače Sarajeva sinoć su rastužile vijesti da je bivši fudbaler ovog kluba Muamer Kurto doživio moždani udar, ali na svu sreću on je van životne opasnosti.

Kurto je jučer doživio moždani udar i trenutno se nalazi u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" gdje se na svu sreću nalazi van životne opasnosti, te je u svjesnom stanju.

U narednim danima će Kurto uraditi detaljne analize kako bi se utvrdilo njegovo trenutno stanje, ali potvrđeno je da nije životno ugrožen što je najbitnije.

Kurto je najbolje dane svoje karijere proveo u dresu Sarajeva i uspio je osvojiti titulu prvaka Bosne i Hercegovine 2007. godine s bordo klubom.

Pored Sarajeva u svojoj karijeri igrao je još za Olimpik, SAŠK Napredak i Famos iz Hrasnice, a karijeru je završio prije devet godina nakon čega se posvetio drugim stvarima u životu.

Kurto je prije nekoliko godina dao intervju za SportSport.ba u kojem je otkrio kojim poslovima se sve bavio nakon završetka karijere, alii da žali što nije više napravio u fudbalu jer je za to imao potencijala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Žao mi je, naravno, što nisam iskoristio više potencijal koji sam imao. Tada nisam imao menadžera, osobu koja u fudbalu može stajati iza mene, a vjerovatno sam se uhvatio i pogrešnih ljudi. Teško je sada misliti na to i pitati se šta bi bilo kad bi bilo, jer ustvari sve je to od dragog Boga. Ne mogu biti ni nezadovoljan onim što sam napravio. Sa Sarajevom sam imao priliku doživjeti evropske utakmice protiv Dynamo Kijeva, Basela, Bešiktaša i Genka, što ću pamtiti dok sam živ", rekao je, između ostalog, Kurto tada.

Redakcija portala SportSport.ba nekadašnjem igraču Sarajeva želi brz i uspješan oporavak.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
kurto kako ime hahahahahaa
0 9
Ajax11
Brz oporavak
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi