Varešanović: Nisam zaslužio onakvo saopštenje, ali neće me to zaustaviti!

Predstavljen kao novi šef struke FK Sarajevo

Varešanović: Nisam zaslužio onakvo saopštenje, ali neće me to zaustaviti!

Samir Mlaćo
Mirza Varešanović je od jučer novi šef struke FK Sarajevo.

Varešanović je jučer imenovan i očekuju ga veliki izazovi u drugom dijelu sezone.

Već na startu je jasno da će biti veoma 'vruće', jer su popularne Horde Zla pozvale Ismira Mirvića da povuče ovu odluku.

Ipak, Varešanović je danas predstavljen te se obratio medijima.

“Hvala predsjedniku i rukovodstvu kluba. Dat ću sve od sebe da napravimo što bolje rezultate, nećemo odustati od borbe za Evropu. To je jasan cilj, a titula je ove godine daleko. Dok god postoji šansa za Evropu mi ćemo se boriti. Garantujem da ovi igrači imaju kvalitet, ali ne znaju u kojoj mjeri je veličina Sarajeva. Moram im prenijeti ljubav i želju, ovaj klub to zaslužuje“, rekao je Varešanović.

Navijači su izdali saopštenje, kako vas pomiriti? Trenirat će te i sina Dala.

Oglasi

“Poznat sam kao borac. U mom prethodnom boravku prije 12 godina bilo je problema sa navijačkim skupinama, bilo je greški i sa moje strane. Nadam se da se to neće dešavati, a dat ću sve od sebe da vratimo navijačima osmijeh. Mislim da nisam zaslužio da se nakon 12 godina pišu saopštenja, tek jučer sam došao, ali to me neće zaustaviti.

Znam kakva je situacija bila u klubu kada sam bio, bili smo sedam mjeseci bez primanja a drugi smo završili. Klub sada ima najbolje uslove u BiH, deset sati ću provoditi u Butmiru i garantujem da ćemo ostvariti dobar rezultat. Stariji sam 12 godina, iskusniji, a neke stvari koje su se dešavale se više neće desiti. Svi mi trebamo biti jedno. Nema niko veću želju od mene za dobar rezultat“, kazao je Varešanović, te nastavio.

Kada sam bio sportski direktor Sarajeva otet mi je sin jer nisam dozvolio neke stvari da se dešavaju. Ovaj klub mi je dao sve, ja ću to vratiti. Nemam straha, imam saradnike, ljude u klubu koji su stali iza mene i ekipe“.

Trenirat će i sina.

Oglasi

“Kod svakog trenera Dal je igrao. Teren je jedino mjerilo i za Dala i za sve ostale igrače“.

Kakvo je stanje sa igračkim kadrom?

“Morat ćemo dovesti pojačanja, ali to neće biti ništa previše. Ne možemo svakih šest mjeseci dovesti deset igrača. Sa par pojačanja ćemo imati snage i znanja da uhvatimo četvrto mjesto, a to će zavisiti od osvajača Kupa. Vjerujem u ekipu, u sebe, te ljude u klubu. Dobio sam svu moguću podršku, za mene nema predaje“.

Ističe da je u prvom mandatu afirmisao 12 igrača iz Omladinskog pogona, te da će tako i sada raditi.

“Ovo je razvojna liga. Igrači koji su talentovani sa 17-18 godina mogu biti standardni igrači. Broj jedan treba biti proizvodnja igrača, dosta je igrača koji nisu željni i gladni uspjeha. To su istrošeni igrači. I ranije je to bila naša politika, sjetit će se svi.  Zašto će nam Akademija ako nećemo proizvoditi igrače? Ako ne mogu igrati Premijer ligu ti momci, onda nisu za tog posla. Djeci treba dati šansu, tako će biti sigurni. Akademija dobro  radi, treba im dati šansu, hrabar biti. Ja sam taj“.

O rasporedu koji je veoma žestok za bordo klub. Četiri kola i veoma teški rivali.

“Imamo vremena da se dobro spremimo. Ostalo je 15 utakmica, a start je najbitniji. Idemo da slavimo u svakoj utakmici. Ja u to vjerujem. Trenutno nije to realno, ali želim napraviti da bude realno“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prozivka FK Sarajevo je devetog januara, a zatim će ekipa u Međugorje te Antaliju.

23. februara je generalna proba pred nastavak prvenstva. U Međugorju Sarajevo će imati dvije utakmice, a u Antaliji tri, što je potvrdio Varešanović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

opetprvak46
KERUUUUUUU utali se sa mirvom sta fali MRSSSS
3 8
GuiliDamou
Samo napriyed Mirza, mogu te povuchi za quratz, mangupi na VARTA bateriye!
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti