Alimanović: Ako gledamo kome je najteže, definitivno možemo reći Ismiru Mirviću!

Dotakla se i saopštenja Hordi Zla te prozivki na njen račun

Alimanović: Ako gledamo kome je najteže, definitivno možemo reći Ismiru Mirviću!

Samir Mlaćo
Pored Mirze Varešanovića, danas se medijima obratila i direktorica bordo kluba Ajla Alimanović.

Alimanović je također se našla na udaru navijača, a danas je imala šta da kaže.

Pozvala je navijače na sastanak, te na podršku klubu.

“Obavili smo razgovore sa više kandidata, a na kraju izabrali Mirzu. Naši ciljevi su da budemo najbolji i najorganizovaniji klub u BiH, boriti se za sami vrh tabele, te razvijati mlade nogometaše. Mirza je cijeli svoj život vezan za FK Sarajevo, ima dokazane uspjehe i osjeća klub svojim. Ima tu ljubav, privrženost i emociju za koju smo sigurni da će prenijeti na ekipu. Imamo pored njega i cijelu bordo ekipu, to su ljudi koji znaju kako klub diše. U ime UO i investitora Mirzi želimo dobrodošlicu kući“, rekla je Alimanović.

Alimanović se dotakla saopštenja.

“Bili smo negativno iznenađeni kada smo pročitali pismo Hordi Zla. Zabrinjava nas trenutak kada je pismo došlo, a mi sada pregovaramo sa investitorima. Sada pričamo o drugoj fazi, biće veliki infrastrkturni projekti. Pročitali smo pismo, lično sam ja napravila grešku i za to trebam da se izvinem. Mi svi trebamo ka istom cilju gurati. Svi znamo u kakvom je klub bio stanju prije dolaska Mirvića, te koliko je sada klub stabiliziran. Danas puno bolje stojimo, kako organizaciono i financijski. Navijače molim za strpljenje, ali fokus kluba ostaje isti“.

Oglasi

Opet se dotakla navijača.

"Imala sam sastanke sa njima,, oni su nezadovoljni sportskim rezultatima. To je njima najbitnije, ali i nama te investitoru. Ako gledamo kome je najteže, definitivno je to gospodinu Mirviću. Imamo stabilnost klubu, u samom radu te Akademiji, ali ne i prvom timu. Već smo promijenili dva trenera kako sam ja tu, a nemamo ni godinu dana.

“Sarajevo je klub koji ima najviše transfera u BiH. Imali smo trasnfere u Ligu peticu, MLS...Kroz investitore nam se otvaraju mnoga vrata, a kroz transfere dobijam novce kako bi bili stabilniji. Na nama je sada kao menadžmentu kao i struci jeste da napravimo pametan balans između očekivanja investitora i toga šta mi ustvari možemo napraviti“, dodala je Alimanović.

Današnji press izazvao je veliko zanimanje medija, skoro da više i nije bilo mjesta u prostorijama bordo kluba.

Dotakla se Alimanović na kraju i Mersudina Ahmetovića koji je najavio oproštaj vrlo brzo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Donesena je odluka stručnog komiteta u klubu o tome. On je već davno iskazao želju da bude trener, mi ćemo mu platiti PRO trenersku licencu, te mu otvoriti vrata Akademije i prvog tima. Nadamo se da će ostati u klubu u nekoj drugoj ulozi“, dodala je Alimanović.

Navela je da klub neće za sada zapošljavati sportskog direktora čije je mjesto upražnjeno odlaskom Emira Hadžića.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1669598125
Svim srcem uz Argentinu danas.Naprijed Argentina!Bosna i Hercegovina je uz vas
5 1
rabodimis
Kakve dokazane uspjehe on ima ku*vo ???????? O kakvoj ljubavi i povazanosti pricas ??? Pa Stanojevic/Lazic/Velkoski su 6x veci Sarajlije od njega, taj klosar kojeg nam ti prodajes ko nakog strucnjaka i fanatika kluba je OTJERAN kao sto ces i ti bit zajedno sa tanom i mirvicem.. Sve vam je*em odvratni, nesposobno..
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi