Euroliga

Džanan Musa je opet bio na visini zadatka, ali Realu to u Kaunasu nije bilo dovoljno

Edmir Škorić

Dosta neizvjesno bilo je u meču 14. kola Eurolige između Žalgirisa i Real Madrida, a na kraju je domaćin slavio rezultatom 81:72.

Sam početak utakmice u Kaunasu dao je naslutiti da će biti dosta ujednačen duel bivših evropskih prvaka. Žalgiris je trojkom otvorio susret, no onda je Real preuzeo vodstvo i u određenim momentima u prvoj dionici vodio +5.

Na kraju prve četvrtine Real je imao 21:18, a početkom drugog dijela Žalgiris prelazi u vodstvo. Ponovo je Real bio taj koji je bio u prednosti, no na poluvremenu 37:35 u korist domaće ekipe.

Žalgiris je poveo 45:38 i to je bila najveća prednost jednog tima na meču. Treća dionica završena je rezultatom 56:55 u korist Žalgirisa.

Real je uspijevao u zadnjoj četvrtini dva puta povesti s pola koša razlike, ali je Žalgiris na kraju odnio pobjedu. Bilo je napeto na tri minuta do kraja, no onda Litvanci prave razliku i ipak mirno dočekuju kraj. 

Litvanskom prvaku je to bila sedma pobjeda i ima sedam poraza u 14 utakmica, dok je Real ostao na devet pobjeda, a uz to ima i pet poraza.

Jedan od najboljih pojedinaca u Realu opet je bio bh. reprezentativac Džanan Musa, koji je meč završio sa 22 poena, a imao je i četiri skoka uz dvije asistencije. Drugi najefikasniji kod gostiju ipak bio Mario Hezonja sa 17 poena i četiri skoka. Njih dvojica su bili jedini košarkaši iz Madrida s dvocifrenim učinkom.

Evans e sa 20 poena predvodio Žalgiris, dok je Ulanovas ubacio 19, a Cavanaugh 15 poena. Butkevicius je meč okončao sa 10 poena uz šest skokova.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Real već za tri dana ide na Tenerife u domaćem prvenstvu, pa će ugostiti Lyon 22. decembra u Euroligi, a a do kraja 2022. godine još će imati gostovanje u Bilbau 27. decembra i Baskoniji u okviru Eurolige 29. decembra.

Prvi meč u Novoj godini biće odigran s Barcelonom 2. januara u Madridu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.