Kralj se zove Džanan Musa!
FOTO: Real Madrid BC/Twitter

Bez njega ne ide

Kralj se zove Džanan Musa!

H. Zilić

Košarkaši Real Madrida nastavili su sa sjajnim partijama i u prvenstvu Španije. U 11. kolu danas su savladali fenjeraša Manresu rezultatom 103:89.

Real je od samog početka utakmice pokazao da će ovo biti jednosmjerna ulica.

Prvi period su dobili sa 23:16, drugi sa 23:19, a tek su se raspucali u trećem periodu kojeg su dobili sa 34:26.

U jednom trenutku kraljevski klub je imao i 26 poena prednosti.

Bh. reprezentativac Džanan Musa nije puno igrao u ovoj utakmici, trener ga je odmarao, iako je dobro krenuo. Musa je za 12 minuta na parketu postigao 13 poena, dodao tri skoka i jednu asistenciju.

Džanana je krenulo pa je čudna bila i odluka trenera da ha izvede iz igre, ali vjerovatno je želio da odmori našeg reprezentativca za naredne akcije Reala i mnogo teže utakmice koje ih očekuju.

Oglasi

Ipak, Manresa je u posljednjoj četvrtini spustila prednost Reala na -11 što je bio znak da se Musa mora vratiti na parket.

Završilo je konačnih 103:89, a Musa je susret okončao sa 19 poena, četiri skoka i dvije asistencije.

Caseur je odigrao sjajnu rolu u Realu u današnjoj utakmici koju je završio sa 20 poena. Odličan je bio i Porier sa 15 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U redovima Manrese izdvojio se Vaulet sa double-double učinkom od 27 poena i deset skokova, bio je i igrač utakmice, ali to nije bilo dovoljno gostima.

Real je sada na omjeru 9-2, dok je Manresa na začelju tabele s omjerom 2-9.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
To musaaaaa j e * e mo. Tii adnu u p
2 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi