U izboru navijača, Lionel Messi je tek drugi najbolji igrač u historiji Barcelone.

Neočekivani rezultati

Šok u Kataloniji: Izabran najbolji igrač Barcelone ikad, Messi tek na drugom mjestu!

Eldar Ganibegović

Lionel Messi obilježio je eru fudbala i Barcelone kao kluba. Mnogi ga smatraju najboljim fudbalerom u historiji, no u anketi navijača nije najbolji ni u historiji Barcelone.

Sprovedena je anketa u kojoj su učesnici birali najbolje igrače u historiji Barcelone. Iako su mnogi očekivali Messija na prvom mjestu, to se dogodilo nije.

Naime, navijači su kao najboljeg u historiji Barcelone izabrali Messijevog sunarodnjaka Diega Armanda Maradonu.

On je dres Blaugrane nosio samo dvije godine, od 1982. godine do 1984., no i to je bilo dovoljno da bude bolji od Messija po mišljenju većine navijača.

S Barcelonom je Maradona osvojio španski kup, superkup i liga kup, te definitivno nije napravio ni blizu ono što je Lionel Messi.

Ovakvo glasanje navijača mnogi tumače i kao revolt što je prošle godine napustio Barcelonu i potpisao za PSG.

Podsjetimo, zbog loše financijske situacije Barcelona nije mogla da mu produži ugovor i on je kao slobodan igrač otišao u Pariz.

Messi je osvojio 35 trofeja između 2005. i 2021. godine i dok je igrao u Barceloni osvojio je šest Zlatnih lopti.

Lionel Messi je sakupio 703 utakmice i 916 golova, a Maradona je imao 58 utakmica, 38 golova i 18 asistencija.

Dakle, nevjerovatno je da igrač s 58 utakmica bude izabran za najboljeg u historiji, ali tako su rekli navijači Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Koliko je Messi važan za Barcelonu, dovoljno govori i podatak da je Barcelona nakon njegovog odlaska drugi put zaigrala u Evropskoj ligi, što se nije događalo za vrijeme dok je on bio u klubu.

Na kraju sezone Messiju ističe ugovor s PSG-om i povezuje se s povratkom u Barcelonu, no i on sam je rekao da će o svojoj sudbini odlučivati tek nakon Svjetskog prvenstva. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.