Red mora da se zna: Messijeva zabrana odnosi se na sve saigrače u svlačionici
Messi stao u zaštitu saigrača u svlačionici Argentine.

Sporan je nadimak

Red mora da se zna: Messijeva zabrana odnosi se na sve saigrače u svlačionici

Eldar Ganibegović

Reprezentacija Argentine sutra igra finale Svjetskog prvenstva, a dan prije velike utakmice objavljen je jedan zanimljiv detalj iz svlačionice Gaučosa.

Nakon osam godina i finala u Brazilu, Messi i ekipa ponovo imaju šansu da dođu do titule prvaka svijeta.

Protivnik Gaučosima sutra u finalu u Kataru biti će selekcija Francuske koja brani naslov svjetskog prvaka, te izabranike Lionela Scalonija očekuje težak zadatak.

Dan uoči velike utakmice objavljen je zanimljiv detalj iz svlačionice Argentine, a tiče se zabrane koju je Lionel Messi uveo svim saigračima.

Veznjak Brightona Alexis Mac Allister debitovao je za reprezentaciju 2019. godine, a uoči velikog finala protiv Francuske otkrio je da su mu, prvo, kolege dale nadimak koji mu je smetao. 

Mac Allister je ispričao da je, nakon što je Messiju rekao da mu se ne sviđa da ga oni u svlačionici zovu "Colo", zvijezda PSG-a zamolila da odbace nadimak.

Oglasi

"Sjećam se da su me svi zvali 'Colo'. Ne volim da me tako zovu, a on je to rekao svojim kolegama. Rekao je: 'Ne voli da ga tako zovete, pa nemojte'.

Kada sam ga prvi put sreo, bio sam potpuno crven u licu. Nisam stigao ni da se pozdravim", rekao je Mac Allister.

Messija što se tiče, on je u konkurenciji za najboljeg igrača turnira i gotovo nema sumnje da će tu nagradu i dobiti ako sutra podigne trofej.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Već četiri puta je bio igrač utakmice u Kataru i najzaslužniji je što se Argentina plasirala u finale.

Do sada je ukupno postigao pet golova i dodao tri asistencije na ovom Svjetskom prvenstvu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi