Argentincima se ne sviđa izbor sudije za finale, ni Messi ga ne pamti po lijepom

Marciniak na centru

Argentincima se ne sviđa izbor sudije za finale, ni Messi ga ne pamti po lijepom

E. Ganibegović

Za dva dana na rasporedu je finale Svjetskog prvenstva između Argentine i Francuske. Glavni sudac bit će Poljak Szymon Marciniak kojeg Lionel Messi ne pamti po lijepom, a ni Argentinci nisu pretjerano zadovoljni njegovim izborom.

Szymon Marciniak dosad je vodio dvije utakmice na Svjetskom prvenstvu u kojima se dobro predstavio. To nije promaklo FIFA-i koja je odlikovala suca i imenovala ga glavnim za finale. 

Marca je uoči finalne utakmice skrenula pažnju na Szymona Marciniaka i spomenula njegovu prethodnu avanturu sa suđenjem utakmica Lea Messija.

Argentinac ima loše uspomene s Poljakom. Prema novinama, "noćna mora" datira iz sezone 2016/17, kada je Marciniak bio glavni sudija utakmice Barcelone protiv PSG-a u Ligi prvaka, kada su Katalonci izgubili 4:0 u osmini finala.

Barcelona se onim nevjerovatnim preokretom plasirala u četvrtfinale, gdje se susrela s Juventusom. Tu je ponovno sudio Marciniak i tu je bio kraj Barceloni nakon 0:0 i poraza od 3:0. 

Poljak je Messiju sudio i na ovom Mundijalu u osmini finala kada je Argentina s 2:1 savladala Australiju, no argentinski mediji nisu bili zadovoljni njegovim nastupom te večeri.

Oglasi

TyC Sports istakao je kako je sudio okršaj osmine finala s Australijom i "ostao u lošem sjećanju". Zamjeralo mu se što nije pokazao žute kartone i nije dosudio jedanaesterac za Argentinu.

Slično su pisali i novinari Clarin.com koji su također spomenuli nedosuđen penal. List "Ole" se pak čudi što je FS Poljske prije FIFA-e objavio izbor Marciniaka za suca finala.

Finale se igra u nedjelju od 16 sati, a posljednji put kada su se sastali Argentina i Francuska vidjeli smo sedam golova. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Bilo je to u osmini finala Mundijala u Rusiji kada je Francuska slavila s 4:3, pa se stoga nadamo sjajnoj utakmici i u nedjelju.

Prije toga Hrvatska i Maroko će igrati susret za treće mjesto, a ta utakmica na rasporedu je sutra. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi