Svi su zapazili to jučer

Infantinu moda nije jača strana, a zbog jednog detalja ismijava ga cijeli svijet

Endin Čaušević

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino nalazi se na velikim kritikama tokom odigravanja Svjetskog prvenstva u Kataru jer su mnogi nezadovoljni što se u toj zemlji igra tako veliko takmičenje, a da se Infantinu traže sitnice kako bi ga ismijavali najbolje se vidjelo nakon jučerašnje utakmice Hrvatske i Maroka.

Na stadionu Khalifa u Dohi reprezentacija Hrvatske je uspjela da pobijedi Maroko i osvoji treće mjesto na Mundijalu u Kataru, te dođe po drugi put u svojoj historiji do bronzane medalje.

Za Hrvatsku je ovo još jedan nevjerovatan poduhvat i čak treća medalja na ovom velikom takmičenju.

Nakon utakmice održana je i ceremonija dodjele medalja reprezentativcima Hrvatske koji su znali kako da proslave još jedan veliki uspjeh, ali neočekivano u centru pažnje svega toga našao se Infantino.

Zna se da je predsjednik FIFA-e na udaru već mjesecima zbog odluke da se Mundijal odigra u Kataru iako se ova zemlja na kraju pokazala kao odličan domaćin, ali neke države preko toga jednostavno ne mogu da pređu.

Infantinu se traži svaka sitnica kako bi ga ismijavali u javnosti, a tako je bilo i tokom sinoćnje ceremonije dodjele medalja osvajaču trećeg mjesta.

Naime, Infantino se našao u centru pažnje zbog patika koje je nosio jučer i mnogi su poručili da nema ukusa kada je moda u pitanju i da predsjedniku FIFA-e ne priliči da se na takvoj utakmici pojavi u patikama.

Infantina su najviše kritikovali što je kombinovao odijelo i patike što se gotovo nikada ne radi, ali predsjednika FIFA-e sigurno takvi komentari baš i neće pogoditi.

Što se tiče patika zanimljivo je da je Adidas i za Infantina spremio poseban model koji je napravljen u njegovu čast, te se na njima može vidjeti i FIFA-in logo.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Infantinu su poručili da bi se trebao uozbiljiti pred današnje veliko finale između Argentine i Francuske i pobrinuti o tome u kakvom stajlingu se pojavljuje na završnoj ceremoniji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.