Hakimi izvrijeđao 'pogrešnog', od novinara zatražili da odmah obriše sve što je snimio u tunelu

Žestoko je bilo u tunelu

Hakimi izvrijeđao 'pogrešnog', od novinara zatražili da odmah obriše sve što je snimio u tunelu

Edmir Škorić

Achraf Hakimi bio je posebno ljut nakon utakmice Maroko - Hrvatska, pa je reprezentativac afričke selekcije izazvao haos, a na putu prema svlačionicama izvrijeđao je predsjednika FIFA-e Giannija Infantina.

Zaiskrilo je nakon što je završena utakmica na Khalifa stadionu između Maroka i Hrvatske. Slavili su naše komšije sa 2:1, pa je Maroko ostao bez medalje.

Iako su i samim dolaskom u polufinale ispisali historiju, Marokanci naravno žale što nisu došli do medalje. U mnogome ih je, prema njihovom mišljenju, u tome spriječio katarski sudija Abdulrahman Al Jassim koji se nije proslavio.

FIFA je ponovo ispoštovala domaćina turnira, ali katarski sudija jednostavno nije za ovako velike i važne utakmice. Pritužbi na suđenje bilo je s obje strane, ali an kraju su jasno glasniji bili oni koji su poraženi.

Achraf Hakimi je bio glavni u tom okršaju sa sudijama uz selektora Walida Regraguija. Njih su marokanski službenici smirivali, a posebno je bijesan bio defanzivac PSG-a.

Bivši igrač Intera je od sudije tražio objašnjenja za neke odluke u ovoj utakmici, jer je smatrao da nije dosuđen očit penal za njegovu reprezentaciju.

Oglasi

Nakon što se izbrojao sudiji i njegovim pomoćnicima, Hakimi je krenuo prema svlačionicama. I onda je, prema riječima svjedoka, zaustavio prvog čovjeka FIFA-e Infantina i sasuo mu neke stvari u lice.

Opet je govorio o tome kako je Maroku uskraćeno da budu bolje plasirani, kako su pokradeni i protiv Francuske u polufinalu i danas protiv Hrvatske u meču za treće mjesto.

Hakimi je navodno vrijeđao Infantina, nije mogao da se iskontorliše, ali Gazzetta dello Sport uvjerava da je ubrzo shvatio šta je napravio, te da je potom uputio izvinjenje Infantinu za svoje ponašanje.

Reporter SVT Sporsta Johan Kücükaslan tvrdi da je Hakimi između ostalog Infantina nazvao idiotom i da mu je poručio: "Ovo je druga utakmica zaredom da ovo radiš protiv nas, šta ti je?".

Kada je Kücükaslan sve to vidio, uzeo je telefon kako bi snimio, ali Fifino osoblje to nije dozvolilo.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Htjeli su da izbrišemo slike. Jasno je da su to za njih neugodne scene i malo je naivno od njih da misle da desetak novinara ne bi trebalo izvještavati o ovome kada svjedočimo tome šta se događa. Zatim Infantino izlazi i publika mu zviždi. Možda nije laskav trenutak od strane Infantina, koji je ipak profesionalno riješio situaciju", kaže Kücükaslan.

Marokanska zvijezda mogla bi biti žestoko kažnjena jer je ipak vrijeđao najveću facu svjetske nogometne federacije, no to što se izvinjavao na kraju moglo bi ga spasiti.

Top Komentari

lalinjo
Hrvatska vodi 2:1 i kad se lomila utakmica on ne svira čisti penal za Hrvatsku,VAR soba je opet spavala,sigurno se radilo o nekoj vrsti opstrukcije,jer ako smo svi na malim ekranima vidjeli da je bio penal kako to da gospoda u VAR sobi nisu vidjeli iz najmanje 10 kutova snimku,i tu bi utakmica bila gotova,e onda dolazi do nervoze i tu sudac gubi kontrolu utakmice,sve ostalo je za povijest,BRAVO HRVATSKA.
3 8
izvoristine
Jest da je navijao za Hrvatsku. Ali Hakimi neka krivi vise sebe i saigrace za narocito u pocetku kukavicku igru i ogroman strah od hrvata
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi