Infantino spasio čovjeka koji je prekinuo meč u Kataru: "Ušao je u policiju u četiri ujutro..."

Italijanski fudbaler je ponovo na slobodi

Infantino spasio čovjeka koji je prekinuo meč u Kataru: "Ušao je u policiju u četiri ujutro..."

E. Čaušević

Italijanski fudbaler Mario Ferri našao se u centru pažnje svjetske javnosti nakon što je na meču Svjetskog prvenstva između Portugala i Urugvaja utrčao na teren, a u rukama je imao zastavu u duginim bojama koja je zabranjena na Mundijalu u Kataru. Odmah je uhapšen, a sada je objasnio šta se sve dešavalo te noći.

Ferri je uspio nakratko da prekine utakmicu Portugala i Urugvaja početkom 51. minute, a u direktnom prenosu se moglo vidjeti da je neko utrčao na teren i da je mahao zastavom u duginim bojama za koju se zna da je zabranjena na Mundijalu u Kataru.

Kasnije se saznalo da je to fudbaler koji igra nastupa u italijanskim nižim rangovima, te je pored zastave u duginim bojama na svojoj majici imao još nekoliko poruka, a između ostalog, to su bile "Spasite Ukrajinu" i "Poštujte iranske žene".

Osiguranje na stadionu brzo je uspjelo savladati ovog Italijana koji se nije previše opirao zbog toga i znao je da bi mogao biti žestoko kažnjen zbog onoga što je uradio.

Ferri je odmah uhapšen od strane katarske policije, te su mnogi vjerovali da će on biti žestoko kažnjen jer je prekršio striktne zakone koje ima Katar.

No, za njega to nije bilo prvi put da radi jer je već postao "standardan" kada je u pitanju utrčavanje na teren, a to je ranije radio na Svjetskim prvenstvima u Južnoj Africi i Brazilu, mečevima Lige prvaka, ali i nekih drugih takmičenja.

Oglasi

Nakon svega Ferri se oglasio u javnosti i mnogi su bili iznenađeni što je tako brzo pušten na slobodu, a on je priznao da mu je u svemu pomogao i predsjednik FIFA-e, Gianni Infantino, koji je ranije bio upoznat s onim što ovaj njegov sunarodnjak radi.

"Proveo sam dosta tešku noć, ali nisam bio u zatvoru već u policijskoj stanici. Iznenadio sam se kada je Infantino došao u četiri ujutro da mi pomogne. To je bio prvi put da smo se upoznali, ali očito je on već znao za mene", priča Ferri i dodaje.

"Ušao je unutra i rekao mi: 'Opet ti, pa zašto? Katar je za tebe jako opasan'. Rekao sam mu da sam to uradio jer sam htio poslati veoma važne poruke. Volim utrčavati na teren i ubaciti se usred tih važnih utakmica. To radim uvijek s dobrim namjerama i s pozitivnim porukama kakve su bile i ove".

Ferri je inače i dalje aktivan fudbaler i trenutno nastupa u dresu italijanskog niželigaša Castel di Sangra.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Zanimljivo da je početkom ove sezone igrao u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu u dresu Tre Fiorija iz San Marina, a ubrzo nakon toga je napustio ovaj klub i pronađao je novi angažman.

Ferri se nalazi trenutno na slobodi iako su svi očekivali da ga čeka žestoka kazna. No, u sve se uključio i Infantino koji je pomogao ovom Italijanu da ponovo bude na slobodi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije