Legendarni napadač se samo nasmijao

U restoranu mislili da je Aguero došao na večeru s bratom, a onda shvatili da mu je to sin

Endin Čaušević

Sergio Aguero već sedmicama boravi u Dohi gdje prati svaku utakmicu Argentine, a pred veliko finale odlučio je čak da pravi društvo Lionelu Messiju i ponovo bude s njim cimer. Sinoć je bivši napadač izašao na večeru u jedan restoran sa sinom Benjaminom, a mnogi su na prvu pomislili da je to njegov brat.

Aguero je prošle godine s Argentinom osvojio Copa Americu i nadao se da će zaigrati za Gaučose i na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali na kraju je doživio tužan kraj svoje karijere.

Nekadašnji napadač je prije godinu dana saopštio da je primoran da okači kopačke o klin jer je otkriveno da ima srčanih problema i doktori su mu preporučili da je najbolje da se penzioniše.

Aguero je to morao da prihvati i stavi zdravlje na prvo mjesto, te se oprosio od igranja fudbala svega nekoliko mjeseci nakon što je potpisao za Barcelonu.

Međutim, to ga nije spriječilo da bude s reprezentacijom u Dohi jer je od prvog dana uz svoje dojučerašnje saigrače i pruža im veliku podršku.

Aguero je čak trenirao s njima prethodnih dana, a čak je nakon polufinala protiv Hrvatske odlučio da ponovo bude cimer s Messijem koji je tokom cijelog Mundijala bio jedini igrač koji je sam u sobi.

Oni su cimeri bili više od deset godina i Messi nije htio nikoga drugog u sobi nakon što se Aguero penzionisao. No, pred veliko finale Aguero je odlučio da se ponovo "useli" kod Messija i na taj način mu barem pruži svoju podršku i pokaže da su oni zaista veliki prijatelji.

No, za razliku od igrača koji nastupaju na Mundijalu Aguero ima priliku da svoje vrijeme koristi kako god želi i da izlazi gdje i kada želi.

On je sinoć posjetio jedan restoran u Dohi kako bi večerao sa svojom porodicom i prijateljima. Tu je bio i njegov sin Benjamin kojeg je dobio još kao tinejdžer s Gianninom Maradonom.

   Fotografija koju je sinoć Sergio Aguero objavio na Instagramu

Navodno, osloblje restorana se zbunilo u prvi mah jer su mislili da je to Aguerom brat i nisu znali da on ima sina koji ima već 13 godina. Aguero se nasmijao na sve to i objasnio im je na kraju da je to zaista njegov sin.

Benjamin također prati Argentince na Mundijalu, a pored toga što mu je Aguero otac poznato je da mu je dedo bio legendarni Diego Maradona. I on trenira fudbal, a s obzirom iz kakve porodice dolazi neće biti čudo ukoliko za nekoliko godina dođe na veliku scenu.

Aguero i Maradonina kćerka su bili zajedno skoro deset godina, ali su se rastali prije nekoliko godina. Nakon toga Aguero je zaveo mlađahnu Sofiju Calzetti s kojom je već neko vrijeme u ljubavnoj vezi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.