Mjesec dana spavao sam u sobi, pa pred najvažniju utakmicu ponovo dobio cimera

Messi nije krio sreću

Mjesec dana spavao sam u sobi, pa pred najvažniju utakmicu ponovo dobio cimera

E. Čaušević

Lionel Messi igra fantastično Svjetsko prvenstvu u Kataru i sutra će po posljednji put u karijeri imati priliku da Argentini donese titulu prvaka svijeta. U Dohi u hotelu je spavao sam u sobi tokom cijelog takmičenja, ali pred finale protiv Francuske on je ponovo dobio cimera.

Messi je sigurno u užoj konkurenciji za najboljeg igrača Mundijala u Kataru jer igra fantastično na ovom turniru, ali sigurno je da bi on sve te nagrade mijenjao za titulu prvaka svijeta.

Za njega će ovo biti posljednja prilika da osvoji s Argentinom Svjetsko prvenstvo i donese ovoj zemlji trofej na koji čekaju još od 1986. godine i legendarne generacije koju je predvodio Diego Maradona.

Ukoliko Messi uspije da osvoji titulu prvaka svijeta za mnoge nema dileme da će on doći na tron najboljih igrača svih vremena jer je ovo trofej koji mu još jedino nedostaje.

Također, poznato je da je Messi u ekipi Argentine od dolaska u Katar u hotelu jedini koji nema cimera i spava sam, ali se pred finalnu utakmicu protiv Francuske to promijenilo.

Messi je od početka reprezentativne karijere dijelio sobu sa Kunom Aguerom, no prošle godine ostao je bez cimera kada je Aguero zbog zdravstvenih problema završio karijeru.

Oglasi

Nakon toga Messi nije htio drugog cimera i jedini u taboru Argentine spava sam u sobi. Očekivalo se da će biti cimer s Emilianom Martinezom, ali je golman Argentine na kraju za cimera dobio jednog od Scalonijevih pomoćnika.

Messi je spavao u hotelu sam tokom cijelog turnira, no argentinski mediji su objavili da je ovih dana ponovo dobio cimera i da je presretan zbog toga.

Naime, TyC je objavio da je Messijev cimer pred finalni meč protiv Francuske ponovo Aguero koji boravi u Dohi sa svojom djevojkom, ali odlučio je da pravi društvo Messiju pred finale što je kapitena Gaučosa itekako oduševilo.

Messi se obradovao kada je Aguero dobio dozvolu da mu se priključi u sobi i oni su ponovo cimeri, ali prije svega i veliki prijatelji.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Agueru nije bilo teško da djevojci Sofiji saopšti da će nekoliko noći spavati sama u sobi jer je i njoj jasno koliko važna utakmica čeka Argentine. Aguero želi da pomogne na sve načine što se i jučer vidio.

Bivši napadač se pojavio na treningu Argentine i trenirao je s dojučerašnjim saigračima što dovoljno pokazuje koliko je svim Argentincima stalo da njihova reprezentacija konačno osvoji Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi