Aguera pitali da li će opet igrati fudbal, a njegov odgovor je mnoge rasplakao

Život mu se u potpunosti promijenio

Aguera pitali da li će opet igrati fudbal, a njegov odgovor je mnoge rasplakao

Endin Čaušević

Argentinski napadač Sergio Aguero krajem prošle godine bio je primoran završiti svoju igračku karijeru.

Aguero je ljetos iz Manchester Cityja prešao u Barcelonu, ali je u dresu katalonskog kluba uspio odigrati tek nekoliko utakmica.

Krajem oktobra na meču protiv Deportivo Alavesa izašao je u finišu prvog poluvremena jer se žalio na otežano disanje, a nakon detaljnih pregleda utvrđeno je da Aguero ima srčanih problema.

Nakon razgovora s doktorima donio je tešku odluku o završetku karijere, a sve to objavio je krajem prošle godine.

Aguero je u suzama rekao da je za njega igračka karijera završena, te da je pokušao da ne dođe do toga, ali jednostavno zdravlje mu je bilo na prvom mjestu i to je bila jedina logična odluka.

Nekadašnji napadač se vratio u Argentinu gdje najviše vremena provodi sa svojom porodicom, a često je aktivan i na društvenim mrežama gdje priča sa svojim fanovima.

Jedan od njih pitao ga je da li razmišlja o povratku na teren, a Aguero je iskreno priznao da trenutno ne može ni da trči kako treba.

"Sada kada pokušam da igram fudbal ostanem bez daha veoma brzo. Nekada se pitam da li ću ikada više moći da uradim sprint. Jednostavno osjećam da moje srce ne radi pravilno", rekao je Aguero.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bayern Munchen
Vakcina radi svoje
2 5
Bhf111
Pametan, na vrijeme prekinuo karijeru, ne ko Eriksen, bitnije pare od zivota
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi