Grigory Chistyakov je ogroman čovjek, no kilaža mu ne pomaže u borbama koje ima (Foto: Screenshot)

Protivnika nije ni dotakao

250 kilograma od kojih nema nikakve koristi: Ušao je u borbu i obrukao se za dva života

Midhat Šljivak

Ruski borac Grigory Chistyakov poznat je po zaista bizarnim mečevima koje održava, a ovaj nesretnik težak 250 kilograma je nakon višemjesečne pauze nakon borbe protiv sićušne žene ušao u oktagon sa sebi ravnim i doživio je debakl.

Grigory Chistyakov našao se u centru pažnje nakon što je u februaru ove godine ušao u oktagon s djevojkom Aleksandrom Stepakovom te je lagano došao do pobjede.

Ogromni Rus nije tada imao problema protiv Stepakove. Doslovno ju je uništio kilažom i došao je do trijumfa, da bi se nakon borbe ovaj nesretnik susreo s brojnim uvredama.

Mjesecima ga nije bilo u borilačkom svijetu, ali je za kraj godine ipak odlučio da se vrati i to u borbi protiv jednog lokalnog borca iz Kazahstana.

Borba se održala u manjem oktagonu, a Chistyakov ovog puta nije imao šanse. Završen je već u prvoj rundi bez da je uputio barem jedan udarac.

Iako ni protivnik nije neki poseban kvalitet, imao je sasvim dovoljno vještine da čovjeka od 250 kilograma lagano pošalje na pod i da dođe do pobjede.

Nije mu protivnik dozvolio da ga eventualno obori na pod i da iskoristi kilažu. Zadao mu je nekoliko udaraca od kojih je Rus na kraju završio na podu.

Sudija je odmah prekinuo meč. Pobjednik je lagano odšetao, potpuno neoštećen od borbe s čovjekom od 250 kilograma i ovo je samo još jedan dokaz da kilaža apsolutno ništa ne znači.

Grigory Chistyakov je čovjek koji ima ogroman višak kilograma. Pokušao ih je iskoristiti u MMA svijetu, ali nikad nije kasno da promijeni životne ciljeve.

Ovaj 'borac', ako se tako uopšte može i nazvati, pravi je cirkusant u oktagonu, ali kao takav je veoma privlačan brojnim organizacijama koje organizuju borbe koje donose veliku pažnju.

Ovakvi 'borci' su realno bruka i sramota za svijet borilačkog sporta, ali dobijaju izuzetne honorare kako bi se pojavili u najčudnijim mečevima svijeta.