Nesretnik je pomislio da ima šanse protiv čovjeka od 220 kg - Nakon svega noćima neće mirno spavati
Ovaj meč je još jedan dokaz zbog čega su uvedene kategorije u MMA sportu. Završio je deklasiran (Foto: Screenshot)

Nevjerovatno

Nesretnik je pomislio da ima šanse protiv čovjeka od 220 kg - Nakon svega noćima neće mirno spavati

M. Šljivak
Teme:

Nevjerovatna scena dolazi nam iz jedne dvorane gdje je organizovana borba između boraca koji imaju nevjerovatnu razliku u težini, a sve je završilo katastrofalno za mnogo manjeg protivnika.

Brojne MMA organizacije od ovog sporta rade show. Zbog toga organizuju zaista nevjerovatne borbe, pa često možemo u oktagonu ili ringu gledati nešto što baš i nije normalno.

U jednoj dvorani su odlučili da u borbu pošalju momke s razlikom od 150 kilograma. Jedan od boraca je imao 220 kilograma, a drugi 77.

Imena ovih boraca nisu poznata, a sve je završilo poprilično katastrofalno za manjeg borca koji nije dugo izdržao pod napadom ogromnog protivnika.

Borba je organizovana u tri runde od po dvije minute zbog ogromne razlike u kilaži. Sve je završilo već nakon 30 sekundi.

Debeli borac je iskoristio masu. Nemilosrdno je bacio mnogo manjeg rivala na pod. Doslovno ga je zakucao.

Oglasi

Spasa nesretnom momku nije bilo. Odmah je izgubio svijest, ali srećom pomoć je bila jako blizu pa je ovaj mladi momak dobio prvu pomoć.

Vidljivo je da mu nije bilo dobro. Vjerovatno je doživio je blaži potres mozga jer ga je ipak na tlo bacio čovjek koji ima 220 kilograma.

Ono što je sigurno je da manji borac sigurno više neće učestvovati u ovakvim borbama. Pomislio je da ima neke šanse, ali razlika u kilaži je bila presudna.

[twitter]https://twitter.com/Matysek88/status/1593618208497537024[/twitter]

Ovo je samo jedan u nizu show programa koji se organizuju od ljudi koji i ne cijene MMA kao sport i ovo su potpuno nepotrebne scene.

Također, ovakve borbe su dokaz zašto postoje kategorije u borilačkim sportima. U početnoj fazi MMA sporta ih nije bilo, ali realno su itekako potrebne u ovom svijetu.

Oglasi