Nerealan nokaut kakav se neće vidjeti dva puta: Momak je bio na nogama, ali je izgubio nokautom
Nerealne scene viđene su u MMA meču održanom u Londonu

Nevjerovatna scena

Nerealan nokaut kakav se neće vidjeti dva puta: Momak je bio na nogama, ali je izgubio nokautom

M. Šljivak

Mush Aslani brutalno je večeras nokautirao Adama Darbyja na Cage Warriors 147 eventu u Londonu, a sudija je prekinuo meč već nakon 15 sekundi nakon nekoliko teških udaraca koje je na nogama primio Darby.

Mush Aslani upisao je najbržu pobjedu karijere. Meč u Londonu protiv Adama Darbyja završen je nakon samo 15 sekunde i to tehničkim nokautom.

Aslani je krenuo žestoko prema protivniku. Nekoliko puta ga je dobro pogodio nasred oktagona, Darby je bio vidno uzdrman i u nokdaunu, a to je sudiji bilo dovoljno da prekine meč.

On je procijenio da je Darby dobio dovoljno udaraca. Prekinuo je borbu, pa je irski borac nokautiran na nogama.

Uzaludno je Darby protestvovao. Govorio je kako je bio spreman da nastavi meč, ali već je bilo prekasno i sudija je zaustavio borbu.

Oglasi

Zaista je ovo jedna od najbizarnijih završnica ove godine u MMA svijetu i sigruno je da će se Irac žaliti na prekid ovog meča.

Mush Aslani (30) je tako došao do četvrte pobjede u MMA karijeru u kojoj ima i tri poraza.

S druge strane Adam Darby je odradio svoj drugi meč u karijeri. Pretrpio je prvi poraz i sada je na omjeru 1-1.

Glava protivnika mu poslužila kao fudbalska lopta: Rus se dugo nije mogao probuditi nakon nokauta

Kirgistanski MMA borac Islambek Baktybek Uulu brutalno je nokautirao Rusa Vladimira Rudeka na Octagon 37 eventu koji se danas održao u kazahstanskom Almatiju.

Duel ovih teškaša donio je zaista pravi spektakl, a ono što se desilo u trećoj rundi prepričavat će se u borilačkim krugovima.

Oglasi

Kirgistanski borac koji nosi nadimak Hulk zaista je brutalno nokautirao Rudaka. Prvo ga je žestoko uzdrmao, ovaj je pao, ali tu nije bio kraj.

'Hulk' je front kickom uspavao protivnika. Njegova glava mu je poslužila kao fudbalska lopta i bio je ovo zaista čudesan udarac.

Reakcija dvorane dovoljno govori o kakvom se udarcu radilo. Svi su utihnili, a nesretni Rus se dugo nije budio nakon ovog udarca.

Kirgistanac nije mario što je protivnik uspavan. Skočio je na kavez slaveći poput Hulka, a ljekari su nesretnog Rusa dugo dovodili u red nakon ovog zaista strašnog nokauta.

Ovo je bez ikakve dileme jedan od najstrašnijih nokauta ove godine, a bilo ih je zaista spektakularnih udaraca ove godine.

Kirgistanskom Hulku ovo je bila deveta borba u profesionalnoj MMA karijeri i sedma pobjeda. Ima i dva poraza i to vezana iz 2021. godine.

Rudaku je ovo drugi poraz u petom meču. Prethodno je imao dvije uzastopne pobjede, a jedna od njih je bila i protiv brata večerašnjeg rivala Akbara Baktybeka Uulua.

Oglasi