Nemaju baš najbolji odnos

Manchester United šokirao navijače potezom prema njihovom miljeniku Davidu de Gei

Esmer Oštraković

Naakon što je završeno Svjetsko prvenstvo koje se ove godine održavalo u Kataru, neki nogometaši su se već vratili u svoje klubove, dok oni drugi imaju još nekoliko dana odmora.

Ipak, uprave i menadžeri u klubovima su ovaj period iskorsitili kako bi napravili ciljeve za nastavak sezone, a to su radili i u Manchester Unitedu.

Uprava Manchester Uniteda odlučila da iskoristi klauzule u ugovorima nekih igrača kako bi im produžila ugovore.

Tako su ugovori Marcusa Rashforda, zatim Shawa, Diogo Dalota i Freda nakon ovog poteza kluba automatski produženi za dvanaest mjeseci, tačnije do juna 2024. godine.

Ipak, čelnici Manchester Uniteda iznenadili su svoje navijače odlukom da ne aktiviraju ovu klauzulu u ugovoru svog prvog golmana Davida de Gee.

Oni žele da mu ponude kraći ugovor, a glavni cilj svega je da on pristane na ogromno smanjenje plate koja trenutno iznosi 375 hiljada funti sedmično.

Trenutni ugovor koji ima De Gea ističe na kraju ove sezone, a tako bi trebao dobiti produženje ugovora na samo šest mjeseci uz dosta manju platu.

Ugovor je na kraju sezone isticao i Rashfordu, Shawu, Dalotu i Fredu, ali su oni dobili automatsko produženje od godinu dana.

Paris Saint Germain se u posljednje vrijeme mnogo raspitivao o Rashfordu, te su se nadali da će ga dovesti na kraju sezone, ali od toga neće biti ništa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On više ne može razgovarati sa klubovima van Engleske do sljedeće godine, jer sada ima novi ugovor i više neće biti slobodan igrač na kraju sezone.

Najveće iznenađenje je tako potez uprave kluba prema De Gei koji je bio talisman kluba u posljednjih nekoliko sezona, ali čini se da njegovo vrijeme u Manchester Unitedu polako ističe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.