Da mogu kupili bi sve: Tri zvijezde Svjetskog prvenstva stižu na Old Trafford!

Britanski mediji izvještavaju

Da mogu kupili bi sve: Tri zvijezde Svjetskog prvenstva stižu na Old Trafford!

Admin Čaušević

Svjetsko prvenstvo je prilika za mnoge igrače da unovče dobre nastupe te ostvare transfere karijere. Istovremeno je to prilika i za klubove da angažuju nova pojačanja. Upravo to i planira uraditi Manchester United.

Eriku Ten Hagu su obećana ogromna sredstva za rekonstrukciju ekipe Manchester Uniteda prkos planovima porodice Glazer da prodaju klub.

Ten Hag je prošlog ljeta potrošio više od 250 miliona eura na Casemira, Antonyja, Lisandra Martineza i Tyrella Malaciju, ali tu neće biti kraj.

Nizozemac je siguran da će mu vlasnici Crvenih đavola dati još novca za nova pojačanja kako bi realizovao započeti projekat.

Američki vlasnici kluba, Glazeri, voljni su saslušati ponude za prodaju kultnog engleskog kluba, što bi potencijalno okončalo njihovo 17-godišnje vlasništvo.

Menadžer Crvenih đavola je prošlog mjeseca razgovarao o financijskoj budućnosti kluba s izvršnim direktorom Richardom Arnoldom i otkrio: "Razgovarali smo o onom što želimo i o našim ciljevima."

Oglasi

“Bit će još bolje jer će biti dostupno više novca biti za ovaj projekt. Iz kluba su me obavijestili da ne razgovaram s vlasnicima o ovom pitanju."

"Moja informacija je da će to biti samo dobre stvari jer će biti više ulaganja, što je dobro."

Ten Hag želi dovesti zamjenu za Cristiana Ronalda kada se otvori januarski prijelazni rok, a neke informacije govore da bi čak trojica igrača mogla doći na Old Trafford.

Portugalske zvijezde iz Benfice Goncalo Ramos koji ima otkupnu klauzulu od nevjerovatnih 110 miliona eura je prvi na listi.

Krilni napadač PSV-a iz Eindhovena, Cody Gakpo sa vrijednošću od 60 miliona eura također je na njegovom radaru, a moglo bi doći i do dovođenja ofanzivca Chelseaja, Christiana Pulisica.

Manchester United već godinama ulaže ogromne novce u nova pojačanja i jasno je da nema namjeru stati s jasnom namjerom da se vrati na tron engleskog fudbala.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi