Briznuo je u plač: Rastao se davno s Manchester Unitedom, ali i dalje ga boli
Španski veznjak Ander Herrera gostovao je u podcastu Manchester Uniteda, ali najteže mu je palo prisjećanje na dane kada je napuštao Manchester (Screenshot: United TV)

Herrera je iskazao ljubav prema velikanu

Briznuo je u plač: Rastao se davno s Manchester Unitedom, ali i dalje ga boli

E. Škorić

Nekadašnji veznjak Manchester Uniteda, Ander Herrera (33), raspalako se dok se prisjećao svog odlaska iz engleskog kluba 2019. godine.

Na stadionu Sam Mames na kojem igra njegov Athletic Bilbao, Herrera je ugostio ekipu sa zvaničnog podcasta Manchester Uniteda, a u jednom trenutku se emotivni Španac i rasplakao. Bilo je to kada se prisjećao trenutaka dok je napuštao Englesku.

33-godišnjak je donio tešku odluku da napusti United još 2019. i potpisao je za Paris Saint-Germain, gdje je proveo tri sezone. Sada se vratio u Baskiju i ponovo igra za svoj voljeni Athletic Bilbao.

Herrera se otvorio kada je došlo do toga da govori o oproštaju od Manchestera.

"Bilo je teško otići jer sam šest mjeseci prije, pet mjeseci prije očekivao tu ponudu da ostanem. Ne želim, nije trenutak da pričam loše o bilo kome i neću to učiniti, ali nakon treće sezone u klubu očekivao sam malo više od kluba u to vrijeme. Dobio sam nagradu za igrača godine od strane navijača i iz kluba me to ljeto nisu zvali da potpišem novi ugovor, a s drugim igračima jesu. To je za mene bilo bolno, iskreno", otvoreno je rekao.

Oglasi

“Mislim da sam to zaslužio, a oni to nisu učinili. Poslije su se promijenili uslovi jer nisam bio zadovoljan tim malim trenutkom u klubu. Ljudi prolaze kroz klub, ali klub i grb ostaju isti, tako da nikada ne bih mogao reći nijednu lošu riječ o klubu jer sam zahvalan na svemu, ali bilo je malo bolno. Na kraju treće sezone, kao igrača godine nisu me zvali da produžim ugovor pa sa mbio potišten. Poslije su me pozvali kad mi je ostala još jedna godina ugovora i te stvari nisu mi odgovarale. Borim se za klub do zadnjeg dana, nema problema, poštovao sam ugovor do kraja. No, po mom mišljenju nisu mi prišli u pravom trenutku", dodaje španski veznjak.

Upitan je li se osjećao emotivno kada je posljednji put napuštao Old Trafford, Herrera se osvrnuo na sliku koju je snimio sa svojom kćeri i emotivno se rasplakao.

Ander je zatim uzeo pauzu od snimanja kako bi se pribrao prije nego što je završio snažan podcast koji naglašava njegovu trajnu povezanost sa Manchester Unitedom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Herrera je ukupno u Manchesteru proveo pet godina i odigrao je 132 zvanična meča te postigoa 12 pogodaka. S klubom je osvojio FA kup, Liga kup, Comunity Shield i Evropsku ligu u sezoni 2016/17.

Najveće trofeje ipak je osvajao s PSG-om, čiji je i dalje igrač ali na posudbi u Bilbau. S Parižanima je osvojio dva ligaška naslova, te je igrao i finale Lige prvaka u sezoni 2019/20.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi