Na poluvremenu utakmice

Svi govore da je bahat, ali Mbappeov govor će igrači Francuske pamtiti dok su živi

Esmer Oštraković

Finale Svjetskog prvenstva pružilo nam je sjajnu utakmicu između Argentine i Francuske, a pobjedu su nakon boljeg raspucavanja jedanaesteraca ostvarili Argentinci.

Fenomenalnu utakmicu odigrao je napadač PSG-a, Kylian Mbappe, koji je postigao tri gola u toku utakmice, a siguran je bio i prilikom izvođenja jedanaesterca.

Upravo Mbappe se promovisao u pravog lidera ove reprezentacije, te se očekuje kako će u skorijoj budućnosti postati kapiten reprezentacije.

Zanimljiva je bila i njegova uloga na pauzi između dva poluvremena u finalu Svjetkosg prvenstva, kada je držao govor svojim sigračima.

Mnogo drame bilo je u svlačionici Francuske, a to je potvrdio snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, a u glavnoj ulozi je Mbappe.

Na snimku se vidi da je Mbappe jako nervozan, te da povišenim tonom glasa pokušava da razdrma svoje saigrače, kako bi odigrali bolje u drugom poluvremenu.

"Ovo je utakmica života, održava se svake četiri godine. Ne možemo gore od ovog što smo odigrali u prvom dijelu. Moramo se vratiti", govorio je Mbappe.

Na snimku se vidi i selektor Francuske Didier Deschamps kako hoda svlačionicom i šuti sve dok je govor držao Kyilan Mbappe.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Njegov govor je urodio plodom jer su se Francuzi sa 2:0, vratili na 2:2, ali su na kraju ipak poraženi nakon jedanaesteraca.

Tragičari su bili Kingsley Coman i Aurelien Tchouameni koji su svoje penale uspjeli promašiti, te je Argentina postala prvak svijeta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.