Poznato zašto je Benzema odstranjen u Kataru, nakon svega reagovala i francuska vlada
Nakon novih burnih dešavanja Benzema se odlučio povući iz reprezentacije.

Juče objavio povlačenje

Poznato zašto je Benzema odstranjen u Kataru, nakon svega reagovala i francuska vlada

Eldar Ganibegović

Reprezentacija Francuske Svjetsko prvenstvo u Kataru odigrala je bez Karima Benzeme koji je bio na spisku, ali se iz Katara vratio u Evropu. Sada je otkriven pravi razlog za to.

Drugo Svjetsko prvenstvo u nizu reprezentacija Francuske osvaja medalju i to bez Karima Benzeme, zvanično najboljeg igrača svijeta.

Fudbaler Real Madrida bio je na spisku ovaj put, doputovao u Katar, ali je povrijeđen i vratio se u Evropu bez ijedne odigrane utakmice.

Bilo je priče da bi se mogao vratiti na finalnu utakmicu protiv Argentine, ali na kraju od toga nije bilo ništa, a jučer je objavio da se povlači iz reprezentacije.

U emisiji "El Larguero" pokušali su odgonetnuti zašto je Benzema dobio kartu u jednom smjeru, iako je mogao igrati makar knock-out fazu.

"U štampi u Francuskoj nije proliveno mnogo suza zbog Benzeminog povlačenja. Više je proliveno u Španiji za Busquetsovo povlačenje. Ne bi rekao Deschampsu istinu da nije toliko fizički spreman kao što je tvrdio. Vidio ga je na treningu i osjećao situaciju kao izdaju. Poslao ga je nazad i nije razmišljao o tome da ga vrati na teren. Benzemino okruženje je tvrdilo da bi bio u formi još od drugog ili trećeg meča", rekli su španski novinari.

Oglasi

Njihov zaključak je bio da je trener želio da pošalje jasnu poruku svim igračima da nema povlastica, a isto je uradio i izvođenjem Dembelea i Griouda u finalu pet minuta prije kraja prvog poluvremena.

Ministrica sporta Francuske danas je imala zvaničnu reakciju na ovu temu. Amelie Oudea-Castera želi da napadač Real Madrida igra na EURO-u 2024. godine, turniru čiji je domaćin Njemačka.

"Voljela bih da vidim Benzemu na EURO 2024. Ali dobro je to što ćemo mu se i dalje diviti na fudbalskom terenu. Žao nam je što je najavio povlačenje, veliki je šampion. Istovremeno, razumijem njegovu frustraciju jer nije mogao da učestvuje na Svjetskom prvenstvu", rekla je Amelie Oudea-Castera.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Francuski mediji danas su objavili da postoji jedan način da se Benzema vrati, a to je da Zidane postane selektor.

To nije nemoguće, s obzirom na to da se spominje da ugovor Didieru Deschampsu neće biti produžen, a traje do kraja godine, te da će ga naslijediti upravo Zidane. 

Top Komentari

Drakula
Laz cista,svi znamo kako je trener fracuza nastojen prema muslimanima.
0 0
Blueboy
Majku im njihovu,svugdje sw politika mjesa u fudbal,ali samo nama spucase suspenziju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi