Džanan Musa u dresu Real Madrida definitivno igra sezonu karijere (Foto: EPA)

Novi sjajan nastup

Džanan Musa je i večeras pokazao da je klasa od igrača!

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida savladali su večeras na svom parketu francuski Asvel u 15. kolu Eurolige. Bilo je 92:73 za Kraljeve, a ponovo je odličnu noć imao bh. košarkaš Džanan Musa koji je s 15 poena za 20 minuta bio drugi najefikasniji igrač svog tima.

Real Madrid na krilima Džanana Muse odlično otvara meč. Bh. košarkaš je bio nezaustavljiv po francuski tim u prvoj dionici i doslovno mu nisu mogli ništa.

Pratili su Musu i ostali saigrači. Nakon deset minuta igre bilo je 25:22 u korist Reala uz 11 poena bh. košarkaša koji je potom sjeo na klupu i odigrao je samo dvije minute u drugoj dionici.

Real je međutim uspio povećati prednost. Razlika je u jednom trenutku bila i plus 17, ali su gosti iz Lyona uspjeli da dođu na minus 11 na poluvremenu, 45:34.

Asvel je u nastavku mnogo više pažnje obraćao na Musu. Ipak, na parketu nisu uspjeli napraviti neku seriju kojom bi se vratili u meč i Kraljevi su poprilično sigurno održavali prednost.

Nakon 30 minuta igre Real Madrid je ponovo imao 11 poena prednosti, 70:59 i nije se nazirao neki veliki preokret.

Real posljednju dionicu otvara serijom 11:0 i već tada je bilo jasno da gosti nemaju više šta tražiti u Madridu.

Do kraja meča igrači madridskog kluba su bez problema završili posao i upisali su bitnu pobjedu, ukupno 10. u ovoj sezoni Eurolige.

Džanan Musa je na parketu proveo nešto više od 20 minuta i imao je učinak od 15 poena, četiri skoka i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kraljeve je do trijumfa vodio Vincent Poirier s 19 poena, dok je kod Asvela Amine Noua ubacio 17 koševa.

Real Madrid ima omjer 10-5 baš kao i ekipe Fenerbahčea i Baskonije, dok je Asvel na omjeru od šest pobjeda i devet poraza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.