Kroos će odluku saopštiti u februaru 2023. godine.

Poznato kada će je saopštiti

Toni Kroos prelomio i donio jednu od najtežih odluka u životu

Eldar Ganibegović

Njemački veznjak Toni Kroos je već dugi niz godina član Real Madrida i jedan od motora ove ekipe. Ugovor mu ističe na kraju sezone, a veliko je pitanje da li će ga produžiti.

Nakon što je Toni Kroos nekoliko puta javno govorio kako bi volio da završi karijeru u Real Madridu, to bi se moglo desiti na kraju ove sezone, pišu španski mediji. 

S tim se ne slaže predsjednik Real Madrida Florentino Perez, barem ne s ovim dijelom da se to desi na kraju ove sezone.

Tako bi predsjednik Kraljevskog kluba rado produžio ugovor s Nijemcem na još godinu dana, a ponuda je na stolu.

Prvobitno je odluku odgodio, no sada je Kroos prelomio, javljaju mediji na Pirinejima. Konkretan odgovor o svojoj budućnosti u Real Madridu dati će početkom naredne godine, tačnije u februaru, javlja Marca. 

Ostaje da se vidi kakvu će odluku na kraju donijeti Toni Kroos, da li će nastaviti u Real Madridu ili će se povući na kraju sezone, iako ima samo 32 godine.

Podsjetimo, Kroos se još prije godinu i po dana povukao iz reprezentacije Njemačke, a danas smo vidjeli jednu urnebesnu scenu.

Naime, jedna neupućena novinarka proglasila ga je razočarenjem Svjetskog prvenstva u Kataru, što je fudbaler iskoristio da se našali.

"Znao sam da će me neko okriviti", napisao je Kroos na Twitteru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S reprezentacijom je, dakle, davno završio, no mnogi se nadaju da neće i s klupskim fudbalom, jer definitivno ima još dosta toga da ponudi. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.