Novinarka Kroosa nazvala razočarenjem Mundijala na kojem nije igrao, njegov odgovor je hit

Novinarka Kroosa nazvala razočarenjem Mundijala na kojem nije igrao, njegov odgovor je hit

E. Škorić

Njemačka reprezentacija razočarala je na proteklom Svjetskom prvenstvu, pošto je ispala već u grupnoj fazi, a Tonija Kroosa je novinarka nazvala jednim od najvećih razočarenja, iako veznjak Real Madrida ne igra već 18 mjeseci za svoj nacionalni tim.

Toni Kroos odavno se povukao iz njemačke reprezentacije, pa ga naravno nije bilo ni na Svjetskom prvenstvu u Kataru. No, veznjaka je prozvala novinarka Cristina Cubero u "El Chiringuitu" kada su je pitali o razočarenjima prošlog Svjetskog prvenstva u Kataru.

Nogometaš Real Madrida s dobrim je humorom shvatio ovaj nesretni komentar te je na tu snimku na Twitteru odgovorio ironičnim tonom: "Znao sam da će me neko okriviti."

Novinarka se propisno obrukala, te je na društvenim mrežama izazvala negativne komentare, a većina ih je mišljenja da je sramotno da na jednom sportskom programu radi neko ko ne zna neke osnovne stvari poput one kako Kroos trenutno ne igra za Njemačku.

Kroos se, podsjećamo, u julu prošle godine oprostio od reprezentacije Njemačke za koju je odigrao 106 mečeva i postigao 17 golova.

Prvi nastup upisao je 3. marta 2010. godine u prijateljskoj utakmici s Argentinom koju je Njemačka izgubila s 1:0. Četiri godine kasnije s Njemačkom je protiv iste reprezentacije stigao do titule prvaka svijeta.

“Ovu odluku donio sam i ranije, jer sam znao da neću moći biti u pravom izdanju na Svjetskom prvenstvu Kataru”, napisao je tada Kroos. “Hvala svima na podršci, ali i na kritikama koje su mi bila dodatna motivacija.”

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vjerovalo se da bi se veznjak Reala mogao vratiti u reprezentaciju za SP, no ostao je istrajan u odluci da više ne nosi dres Njemačke.

Očito je da takvi igrači nedostaju Elfu, pošto je ova reprezentacija razočarala u Kataru, gdje je takmičenje završila već u grupnoj fazi. Izgubila je od Južne Koreje, remizirala sa Španijom i na kraju pobijedila Kostariku, ali nije bilo dovoljno za prolaz.

Top Komentari

K79
pa na ovom portalu su skoro svi novinari ko ova hahahaha hahahaha hahahaha
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi