Ovaj živi zid je strahovao od samo jednog čovjeka: Bilo 20, 30 ili 40 metara, svejedno mu je

Čuvena prva generacija Galaktikosa

Ovaj živi zid je strahovao od samo jednog čovjeka: Bilo 20, 30 ili 40 metara, svejedno mu je

Admin Čaušević

U očima fudbalskih nostalgičara samo je jedna prava generacija Galaktikosa Real Madrida i to ona u kojoj su između ostalih igrali Ronaldo, Zinedine Zidane, David Beckham, Raul i Luis Figo.

Real Madrid je 2002. godine osvojio Ligu prvaka poslije nezaboravnog gola Zinedineau Zidanea, da bi u narednim godinama dovođenjem Beckhama i Ronalda bila na neki način kompletirana prva generacija Galaktikosa.

Na neki način se očekivala potpuna dominacija na međunarodnoj sceni, međutim to je izostalo. Uspjelo se osvojiti nekoliko domaćih trofeja poput La Lige 2003. godine.

Iako se radilo o zaista odličnoj ekipi u Ligi prvaka i nisu bili toliko uspješni. U tih nekoliko sezona koliko su bili na okupu prolazili bi grupnu fazu, dok bi redovno zapinjali u nokaut fazi.

U fazi napada su bili zaiste fenomenalni, dok je odbrana bila slabiji dio tima pošto se zaista lutalo sa pojačanjima uz nekoliko promašaja poput angažovanja vječito povrijeđenog Jonathana Woodgatea.

Radilo se o vrhunskoj ekipi, a kada su u pitanju slobodni udarci strahovali su samo od jednog čovjeka. Riječ je o kome drugom nego Juninho Pernambucano.

Oglasi

Juninho i Galaktikosi su se sreli 2005. godine, a brazilski as je bio prava noćna mora za Casillasa. Tako mu je u trijumfu 3:0 uspio zabiti gol sa više od 30 metara udaljenosti.

Poslije te godine se postepeno počela i rasipati možda i najbolja ekipa s kojom Florentino Perez nije uspio osvojiti Ligu prvaka.

Inače, Juninho je svojevremeno otkrio kako je u Lyonu postao kralj slobodnih udarca i strah za svaku odbranu.

"Uvijek sam imao dobar šut, ali kao dijete nisam imao dovoljno snage da zabijem direktno iz slobodnog udarca."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Igrao sam futsal do 13 godine i nisam mnogo postizao golove, tad nekad sam počeo i da treniram slobodnja. Živi zid bi stajao preblizu pa sam rijetko zabijao golove."

Njegovi slobodnjaci su prepoznaljivi po neobičnoj putanji lopte koja bi lelujala tokom leta i tako bi mijenjala smjer. Prema nekim informacijama postigao je najmanje 75 golova direktno iz prekida.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hjoj kako ih je ševio žuninjo brat hahahaha sjećam se kasiljasa i face mu prepadnute kad bi vidio kralja da puca sa 40 metara hahahaha
5 5
nestofino
@HamzaVojvoda SMRADU troprstaški jesi li na SABAH NAMAZ ustao da klanjaš? Ti sa tim PRSTOM "izdignutim" na GENNOCIDNOJ zastavi koja je , pod okrljem te pisane zastave CHETNICI silovali NAŠE MAJKE ubijali SVE što nije SRPCKO?
XEBEM LI TI KOSTI, YEBEM LI TI ROD DA TI YEBEM, ŽVALJO ŽVALJAVI.
I opet ću ti otvoreno napisati CHETO XEBEM TI SVE PO SPISKU DA TI XEBEM ...
@axel42 uhhhh, ako me natjeraš. Eto me u Tuzlu, Živinice da i tebi ta usta žvaljava RAZBUCAM ko što su NAS CHETE i USTASE BUCELE i BUCAJU i dan danas ali ... QURAC VIŠE IKOM!!! Sabah namaza je ČUDOOOOOO
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi