Toni Kroos napravio ono što mu je godinama bilo zabranjeno, a to će najviše naljutiti Ronalda

Više ne može da šuti na tu temu

Toni Kroos napravio ono što mu je godinama bilo zabranjeno, a to će najviše naljutiti Ronalda

E. Čaušević

Mnogi smatraju da je Lionel Messi osvajanjem Svjetskog prvenstva za sva vremena završio debatu oko toga ko je najbolji igrači svih vremena i da Cristiano Ronaldo više ne može s njim u istu rečenicu. To je najbolje pokazao i Toni Kroos koji je rekao ono što mu je godinama bilo zabranjeno.

Messi je u svojoj klupskoj karijeri osvojio sve što je mogao, ali su mu do prije nekoliko dana svi zamjerali što s reprezentacijom Argentine nije napravio neki ozbiljniji rezultat, no takvim pričama došao je kraj.

Prvo je prije godinu dana s Argentinom osvojio Copa Americu, ali osvajanjem Svjetskog prvenstva utišao je sve svoje kritičare.

Mnogi smatraju da je Messi ovom titulom riješio sve dileme oko toga ko je najbolji igrač svih vremena, te da više nema potrebe za debatama da li je bolji on ili Cristiano Ronaldo.

Ronaldo će karijeru gotovo sigurno završiti bez trofeja Svjetskog prvenstva što sada pravi ogromnu razliku između njih dvojice što Portugalcu sigurno teško pada.

Na Messijevu stranu lagano prelaze i igrači koji su tvrdili da je za njih Ronaldo najboljih svih vremena, pa čak i oni koji su godinama dijelili svlačionicu s portugalskom zvijezdom.

Oglasi

To se odnosi najviše na Tonija Kroosa koji je prije nekoliko godina pričao da je Ronaldo za njega najbolji igrač svih vremena, ali je sada priznao da je u svlačionici Real Madrida jednostavno bilo zabranjeno igračima da za Messija govore da je bolji od Ronalda.

"Za mene je Cristiano Ronaldo najbolji igrač svih vremena. Naravno, čast mi je što igram s njim i što sam dio ekipe u kojoj je on prevaga za osvajanje toliko trofeja. Uzbudljivo je igrati s njim u istoj ekipi. Nismo samo saigrači, mi smo i komšije u svlačionici, ali i u naselju u kojem obojica živimo", rekao je Kroos prije nekoliko godina.

Međutim, nakon što je Messi uspio s Argentinom osvojiti titulu prvaka svijeta iskusni veznjak Real Madrida odlučio je konačno da prizna da je promijenio mišljenje i više ga nije strah to javno da kaže.

"Živio je odmah u kući do moje i bili smo komšije. Vidio sam kakav je on perfekcionista i to je zaista impresivno što je ostvario u karijeri. Zato mi je zabranjeno imenovati Messija kao najboljeg igrača svih vremena", govori Kroos i dodaje.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Messi je zaslužio taj trofej. Što se tiče individualnog nivoa nisam nikada vidio da neki igrač kao on toliko godina igra na takvom nivou. Znate šta želim da kažem, sada je sva jasno po tom pitanju".

Kroos nije htio direktno da kaže da je Messi bolji od Ronalda, ali su to svi shvatili iz njegove izjave i sigurno da se njegovom bivšem saigraču i komšiji takve riječi uopšte neće svidjeti.

Top Komentari

Mostarac94
Svaka cast Messiju, al da je i Rona imao svaku tekmu penal igrao bi finale sigurno
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije