Messi je bio želja španske reprezentacije, ali ih je glatko odbio.

Odbio je bez mnogo razmišljanja

Messi je mogao davno biti prvak svijeta, ali da je prihvatio taj poziv u Argentinu ne bi smio doći

Eldar Ganibegović

Lionel Messi je debitovao na Svjetskim prvenstvima 2006. godine u Njemačkoj, a do najvećeg pehara stigao je 16 godina kasnije. Mogao je mnogo ranije da je prihvatio jedan poziv, ali nije.

Argentina je prije sedam dana po treći put u svojoj historiji postala prvak svijeta u fudbalu.

Gaučose je do velikog uspjeha vodio Lionel Messi koji je na pet od sedam utakmica bio igrač utakmice, proglašen je najboljim igračem turnira, te je postigao ukupno sedam golova.

U finalu je Argentina savladala Francusku, a Messi je postigao dva gola u remiju 3:3, te gol i u raspucavanju.

Tako je čarobnjak iz Rosarija stigao do toliko željene titule prvaka svijeta, a zanimljivo je da je do nje mogao doći i 12 godina ranije da je prihvatio jedan poziv.

Naime, njega je u reprezentaciji Španije, koja je postala prvak svijeta 2010. godine u Južnoj Africi, htio vidjeti Vicente del Bosque, tadašnji selektor Crvene furije.

Daily Mail je iskopao njegov intervju za The Independent iz 2015. godine, gdje je izjavio:

"Pokušao sam sve da to učinim (da dovede Messija u španski dres, op. a), ali on je odlučio ostati u zemlji svog rođenja, ostao je nepokolebljiv".

Sve se to dešavalo nakon što se za Messija prvi put čulo kada je postao igrač Barcelone.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Del Bosquea što se tiče, on je selektor Španijie bio od 2008. do 2016. godine i s ovom selekcijom je napravio velike uspjehe.

Osvojio je Mundijal u Južnoj Africi 2010. godine, te Evropsko prvenstvo dvije godine kasnije u Poljskoj i Ukrajini. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.