Lewandowski već zna ko će osvojiti Zlatnu loptu naredne godine
Bez dileme za njega je to Lionel Messi.

Ima svog kandidata

Lewandowski već zna ko će osvojiti Zlatnu loptu naredne godine

Eldar Ganibegović

Iako je Zlatna lopta dodijeljena tek prije nešto više od dva mjeseca, već se priča o tome ko bi mogao dobiti narednu. Svog kandidata već ima poljski napadač Robert Lewandowski.

Karim Benzema, napadač Real Madrida, osvojio je Zlatnu loptu ove godine.

Ona mu je dodijeljena na gala večeri u Parizu u oktobru mjesecu, a već se priča o tome ko bi naredni mogao osvojiti ovu najprestižniju individualnu nagradu.

Svog favorita već ima Robert Lewandowski, fudbaler kojem je prije dvije godine po mišljenju mnogih učinjena velika nepravda kada nagrada nije dodjeljivana zbog epidemije, a onda i prošle godine kada ju je ispred njega osvojio Lionel Messi.

Kapiten reprezentacije Poljske smatra da bi upravo Argentinac trebao osvojiti Zlatnu loptu, odnosno da se za sada nalazi u najboljoj poziciji.

Na pitanje da li će Lionel Messi osvojiti Zlatnu loptu 2023. godine, Lewandowski je rekao:

Oglasi

"Naravno. Možda postoji još jedan fudbaler koji igra u istom klubu (Kylian Mbappe, op. a), ali Svjetsko prvenstvo odlučuje ko će pobijediti sljedeće godine, a Leo je sada na pol poziciji sigurno."

"Ono što je osvojio sa Argentinom mu znači sve. Sada može da uživa u tome", dodao je Lewandowski, prenosi Barca Universal.

Prema ovosedmičnom rangiranju, upravo Lionel Messi ima najveće šanse da osvoji Zlatnu loptu, dok je drugi njegov klupski kolega Kylian Mbappe. Prati ih Erling Haaland koji je treći.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, Lionel Messi je već rekorder s nevjerovatnih sedam Zlatnih lopti, a uopšte nije nemoguće da osvoji i osmu nakon sjajnog Svjetskog prvenstva koje je odigrao. 

Top Komentari

FahroKonjHodzic
edin djeko ce osvojit al kadbise za****vali ahahahahaha
0 0
Mostarac94
Kakve veze ima SP s tim? Ko je 2010,2014 i 2018 osvojio a pobjedio je na SP
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi