Svi se dive Cristianu junioru, ali Messijev sin je taj koji čini čuda

Hoće li se rivalstvo prenijeti?

Svi se dive Cristianu junioru, ali Messijev sin je taj koji čini čuda

Admin Čaušević

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi su u posljednjih deceniju i pol stvorili najveće rivalstvo u historiji fudbala, a mnogi se pitaju da li će isto biti i sa njihovim sinovima koji namjeravaju krenuti očevim stopama. 

Do sada su svi koji su vidjeli Cristiana Ronalda juniora na terenu ostali impresionirani učinkom ovog 12-godišnjaka i već sada se u njemu nazire veliki talenat.

Za razliku od Ronalda Messi svoje sinove ne eksponira toliko u javnosti, a finale Svjetskog prvenstva je bila jedna od rijtekih situacija kada su se mogli vidjeti na djelu.

Stvar u svoje ruke prilikom proslave osvajanja Mundijala uzeo Messijev sedmogodišnji sin Mateo koji pokazao da će možda jednog dana biti poput njegovog oca.

S obzirom da se radi o mališanu koji praktično tek kreće u osnovnu školu za taj uzrast ima nejverovatnu tehniku i dribling.

Oglasi

Ronaldo i Messi su ostavili neizbrisiv trag, a mnogi njihovi fanovi se nadaju kako će i sinovi dvojice legendarnih fudbalera nastaviti stopama svojih očeva.

Cristiano junior je u stopu slijedio svog oca i trenirao bi u klubovima čiji je otac član. Nedavno se pojavio i video koji pokazuje njegove fudbalske majstorije.

Za oko mjesec komplacija poteza Ronalda juniora skupila više od sedam miliona pregleda što dovoljno govori o interesu za ovog 12-godišnjaka.

Poznato je da je Ronaldo svog sina od malih nogu uzeo pod svoje. Provode dosta vremena zajedno na tereni i teretani te je jasno da najpopularniji fudbaler današnjice ima velike planove sa svojim nasljednikom.

"Vidjet ćemo hoće li moj sin postati veliki fudbaler. Još uvijek nije na tom nivou. Nekad pije Coca-Colu i Fantu, te jede čips, zna da to ne volim."

"Nekad mu i kažem da zaroni u hladnu vodu nakon treninga. Govorio bi mi da se smrznuo, ali je to normalno za njegov uzrast", ispričao je Ronaldo.

Inače, Messi ima trojicu sinova. Pored Matea tu su još Thiago(10) i Ciro(4), ali oni i nisu toliko zagrijani za fudbal kao njihov brat. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi