Martinez konačno dobio poruke podrške i to od najvećeg svih vremena

Messi ga cijeni

Martinez konačno dobio poruke podrške i to od najvećeg svih vremena

E. Ganibegović

Argentinski golman Emiliano Martinez nalazi se u centru kontroverzi i sedam dana nakon Svjetskog prvenstva, a sada je konačno dobio poruke podrške i poštovanja i to od Lionela Messija.

Argentina se prije sedam dana po treći put u historiji okitila titulom prvaka svijeta i to na krilima Lionela Messija i Emiliana Martineza.

Messi je pet od sedam puta izabran za igrača utakmice, bio je najbolji strijelac Argentine, a u finalu je postigao dva gola uz jedan u raspucavanju.

Martinez je u finalu spasio svoj gol u 120. minuti te odveo meč u penale gdje je odbranio jedan što je bilo dovoljno za veliku pobjedu.

Fudbaler PSG-a proglašen je igračem turnira, dok je čuvar mreže Aston Ville dobio nagradu za najboljeg golmana Mundijala u Kataru.

Nije se baš proslavio Martinez ponašanjem, s obzirom na to da je nagradu za najboljeg golmana turnira stavio na međunožje.

Oglasi

Kasnije je imao i nekoliko spornih izjava, te je provocirao javno najboljeg igrača Francuske, Kyliana Mbappea.

Očekivano, zbog toga je dobio mnogo kritika pa čak i od svog klupskog trenera Unaija Emeryja, a nemilosrdan je prema njemu bio i legendarni Fabio Capello.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ipak, riječi podrške i poštovanja dobio je od svog saigrača Lionela Messija. Otkrio je koje su poruke razmijenili.

"San mi je bio dati titulu svjetskog prvaka najboljem igraču svijeta, da ne bude dileme ko je on. Bilo je lično. Nakon finala poslao sam mu poruku: "Hvala što si mi dao Svjetsko prvenstvo", a on mi je odgovorio istom porukom. Nevjerovatno je da te najbolji igrač poštuje", otkrio je Emiliano Martinez. 

Top Komentari

axel42
Ja mislio Čauš napisao članak?? Ko je najveći svih vremena?? Ti novinar, jeli?? Valjda trebaš kao novinar biti objektivan i reći jedan od najvećih svih vremena!!
2 1
RuthlessDyni
Ne lažite Cristiano mu nije poslao nikakvu poruku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi