Bez razloga bio na udaru kritika

Cijela Francuska digla se na noge zbog Messijevog zahtjeva, ali sada je otkrivena prava istina

Endin Čaušević

Javnost u Francuskoj prije nekoliko dana bila je ljuta na Lionela Messija kada se pojavila informacija da on želi na Parku Prinčeva u prvom narednom meču za PSG donijeti i trofej osvajača Svjetskog prvenstva, ali sada se saznala prava istina oko svega toga.

Messi je s Argentinom uspio da osvoji Svjetsko prvenstvu u Kataru nakon što su Gaučosi u spektakularnoj utakmici pobijedili Francusku poslije penala i došli do prve titule još nakon 1986. godine.

Mnogi smatraju da je Messi osvajanjem Mundijala riješio sve dileme kada je u pitanju debata ko je najbolji igrač svih vremena, te je konačno osvojio jedini trofej koji je nedostajao u njegovoj nevjerovatnoj riznici.

Messi je dobio desetak dana pauze nakon nastupa u Kataru i priključit će se ekipi PSG-a iduće sedmice, a odmor je odlučio provesti s porodicom u rodnom Rosariju.

No, pored poraza u finalu Svjetskog prvenstva ono što je posebno razočaralo javnost u Francuskoj jeste informacija da Messi ima želi na svom prvom nastupu u nastavku sezone za PSG izaći na Park Prinčeva s peharom prvaka svijeta.

Mnogi svjetski mediji objavili su da je Messi tražio od čelnika PSG-a da mu dopuste da s peharom izađe na teren Parka Prinčeva što su u Francuskoj mnogi smatrali kao velikom provokacijom.

Objavljeno je također da su čelnici PSG-a poručili Messiju da takav zahtjev ne mogu ispuniti jer nisu sigurni kako bi reagovali navijači ovog kluba na sve to.

Međutim, nakon što je Messi dobio mnoge kritike javnosti u Francuskoj oglasio se i novinar Hadrian Grenier koji je demantovao sve te navode, te je otkrio pravu istinu oko Messija.

"Leo Messi uopšte nije tražio od PSG-a da predstavi na Parku Prinčeva trofej prvaka svijeta. Uopšte nije bilo nikakvog razgovora s čelnicima kluba oko te teme i ne znam ko je tu laž objavio", poručio je Grenier.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Očekuje se da će Messi u Rosariju provesti još sedam dana, a početkom iduće sedmice trebao bi se s porodicom vratiti u Pariz i priključiti treninzima svoje ekipe koja već u srijedu igra prvi meč drugog dijela sezone.

Svi ostali igrači prošle sedmice priključili su se Parižanima uključujući i reprezentativce Francuske koji su igrali u finalu Svjetskog prvenstva, te su dobili isto toliko odmora kao i Messi, no oni su se samo nekoliko dana kasnije pojavili na treningu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.