Messi je mogao davno biti prvak svijeta, ali da je prihvatio taj poziv u Argentinu ne bi smio doći
Messi je bio želja španske reprezentacije, ali ih je glatko odbio.

Odbio je bez mnogo razmišljanja

Messi je mogao davno biti prvak svijeta, ali da je prihvatio taj poziv u Argentinu ne bi smio doći

E. Ganibegović

Lionel Messi je debitovao na Svjetskim prvenstvima 2006. godine u Njemačkoj, a do najvećeg pehara stigao je 16 godina kasnije. Mogao je mnogo ranije da je prihvatio jedan poziv, ali nije.

Argentina je prije sedam dana po treći put u svojoj historiji postala prvak svijeta u fudbalu.

Gaučose je do velikog uspjeha vodio Lionel Messi koji je na pet od sedam utakmica bio igrač utakmice, proglašen je najboljim igračem turnira, te je postigao ukupno sedam golova.

U finalu je Argentina savladala Francusku, a Messi je postigao dva gola u remiju 3:3, te gol i u raspucavanju.

Tako je čarobnjak iz Rosarija stigao do toliko željene titule prvaka svijeta, a zanimljivo je da je do nje mogao doći i 12 godina ranije da je prihvatio jedan poziv.

Naime, njega je u reprezentaciji Španije, koja je postala prvak svijeta 2010. godine u Južnoj Africi, htio vidjeti Vicente del Bosque, tadašnji selektor Crvene furije.

Oglasi

Daily Mail je iskopao njegov intervju za The Independent iz 2015. godine, gdje je izjavio:

"Pokušao sam sve da to učinim (da dovede Messija u španski dres, op. a), ali on je odlučio ostati u zemlji svog rođenja, ostao je nepokolebljiv".

Sve se to dešavalo nakon što se za Messija prvi put čulo kada je postao igrač Barcelone.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Del Bosquea što se tiče, on je selektor Španijie bio od 2008. do 2016. godine i s ovom selekcijom je napravio velike uspjehe.

Osvojio je Mundijal u Južnoj Africi 2010. godine, te Evropsko prvenstvo dvije godine kasnije u Poljskoj i Ukrajini. 

Top Komentari

@Mostarac94 jesi čestitao lalinju,umzm,drakuli božić tebra iako jesi meščini ne yebu te ni dva posto,ti ih zoveš susjedi a oni tebe zaostali bošnjo iz istočnog mostara
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije