Velika pobjeda Topnika

Moć, ljepota, dominacija, karakter: Arsenal je opet Arsenal!

Admin Čaušević
Teme:

Pauza zbog Svjetskog prvenstva nije pokolebala Arsenal koji je na Boxing day pobijedio West Ham sa 3:1 te nastavio sa sjajnim partijama koje ga drže na čelu Premiershipa.

Prvo poluvrijeme gradskog derbija protiv West Hama i nije bilo toliko dobro za Topnike, prije svega rezultatski pošto su imali zaostatak.

Igrala se 27. minut kada je dosuđen penal za Čekičare kojeg je u gol bez većih problema pretvorio Benrhama sa 0:1 nakon prvog dijela.

U drugom poluvremenu Topnici su pokazali karater i moć. Dominantom i lijepom igrom su stili do preokreta i velikog trijumfa.

Bilo je dovoljno pet minuta za preokret. Saka je izbjegao ofsajd zamku u 53. minuti te rutinski zatresao mrežu za izjednačenje.

U 58. minuti bilo je 2:1 za domaće. Martinelli se odlično snašao u ne baš lakoj poziciji te prizemnim udarcem matirao Fabianskog.

Tu nije bio kraj odličnoj igri izabranika Mikela Artete pošto je u 69. minuti Nketiah zabio i treći gol i to poslije pasa dvostrukog asistenta Odegaarda.

Inače, po prvi put nakon 2018. godine na tribinama Emiratesa stadiona bio je i Arsene Wenger te je legendarni trener Arsenala kao i navijači zadovoljan otišao doma.

Sa 13. pobjedom ove sezone Arsenal je stigao do 40 bodova i sigurno će Novu godinu dočekati na prvom mjestu. Naredni meč igraju u subotu na gostovanju Brightonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sada je poslije sedmog ovosezonskog trijumfa na Emiratima sasvim jasno da su Topnici legitimni kandidat za šampionsku titulu

S druge strane West Ham nastavlja sa lošom formom te je večerašnji poraz bio četvrti u nizu pa neće biti iznenađenje ukoliko David Moyes ubrzo dobije otkaz. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.