Posljednja izjava Mikela Artete podigla cijeli London na noge

Vezano za prijelazni rok

Posljednja izjava Mikela Artete podigla cijeli London na noge

Esmer Oštraković

Danas se nastavlja takmičenje u Engleskoj Premier ligi, a jedan od uzbudljivijih duela jeste onaj koji će biti odigran na Emiratesu između Arsenala i West Hama.

Topnici na pauzu otišli nakon sigurne pobjede u gostima kod Wolverhamptona, dok je West Ham poražen na svom terenu od Leicestera istim rezultatom.

Arsenal se trenutno nalazi na prvoj poziciji sa 37 osvojenih bodova, te svom prvom pratiocu Manchester Cityu bježi pet bodova.

Sa druge strane West Ham je na šesnaestom mjestu na tabeli, a tome se malo ko mogao nadati obzirom da imaju jako kvalitetan roster.

Jasno je da će Arsenal u januaru morati potegnuti za određenim pojačanjima, posebno nakon što se povrijedio Gabriel Jesus.

Navodno su dva pozicije ključne kada je riječ o dovođenju novih igrača, a radi se o poziciji veznog nogometaša, te napadaču ili krilnom igraču.

Oglasi

Izjavu koju je sinoć, u najavi utakmice sa West Hamom, dao Mikel Arteta sa velikim oduševljenjem prihvatili su navijači Arsenala.

"Želimo da dovedemo igrače na početku januara, kao što smo to uradili i prošlog ljeta. Ono što ne želimo jeste igrač koji nije tu zbog tima", rekao je Arteta, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne treba nam tijelo, samo trebamo igrača koji čini tim boljim. U stalnom smo kontaktu sa Eduom i upravom našeg kluba", završio je Arteta.

Jasno da je ovo velika stvar za navijače Arsenala koji su u prethodnim prijelaznim rokovima, a posebno januarskim gledali kako drugi klubovi dovode pojačanja dok je njihov klub sve radio stidljivo i na kraju prijelaznog roka.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi