Arsenal je prvi, ali tu neće stati: Dokaz je izjava Artete
Arsenal se namjerava pojačati na zimu.

Trener Arsenala

Arsenal je prvi, ali tu neće stati: Dokaz je izjava Artete

Eldar Ganibegović

Arsenal je apsolutni hit u Engleskoj ove sezone, ali sudeći po izjavi trenera Mikela Artete namjeravaju da se još pojačaju kako bi nastavili sa sjajnim rezultatima koje prave.

Malo ko je očekivao da će na današnji dan Arsenal biti prvi u Premier ligi, ali dogodilo se.

Nakon 14 odigranih kola londonski tim je prvi s 37 bodova, pet više od Manchester Cityja koji brani naslov prvaka Engleske.

Titula je još daleko, ostalo je da se odigraju još 23 kola, ali navijači Arsenala mogu biti i više nego zadovoljni.

A tek će biti zadovoljni izjavom trener Mikela Artete, koji je najavio nova pojačanja u zimskom prijelaznom roku.

"Biti ćemo aktivni u prijelaznom roku ove zime, uvijek smo aktivni, razmotriti ćemo najbolje prilike koje se nude. Kada kažem da ćemo biti aktivni to znači da ćemo tražiti način da pojačamo tim. Nemamo taj luksuz da ne pokušavamo da proširimo tim u svakom prijelaznom roku, to je veoma važno", istakao je mendažer Arsenala.

Oglasi

Medije je svakako zanimalo cilja li Arteta već na neke igrače, no Španac nije htio da imenuje nikoga:

"Uvijek tražimo igrača koji ima pravi profil, igrača koji je pravi za nas, igrača koji bi mogao da donese kvalitet koji nas vodi na sledeći nivo".

"Bit će veoma važno koliko je tim zdrav, koliko su svi spremni i koliko ćemo biti u mogućnosti da rotiramo", dodao je španski stručnjak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, istakao je da ne zna kada će se tačno vratiti u tim Gabriel Jesus koji je operisan. 

Narednu utakmicu Arsenal igra za četiri dana protiv West Ham Uniteda u okviru 17. kola Premier lige. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Tako, tu nece OSTATI..BIT ce sampioni, ALI od 5 mjesta, PA DOLE..treba se pojacati, jer Newcastle, Palace i Brighton to RADE..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi