Dugogodišnji fudbaler Veleža napustio je Premijer ligu Bosne i Hercegovine i karijeru nastavlja u Srbiji

Seli u Srbiju

Mehmed Ćosić pronašao novi klub · Saznajemo

Midhat Šljivak

Dugogodišnji fudbaler Veleža Mehemd Ćosić (25) našao je novi klub i karijeru će ovaj desni bek nastaviti u Srbiji i to u ekipi Kolubare iz Lazarevca.

Mehmed Ćosić oprostio se od Veleža krajem ove polusezone. Nakon pet godina je napustio Rođene i postao je slobodan igrač.

Ovaj 25-godišnji desni bočni fudbaler nije dugo čekao na novi tim. Ćosić je, kako saznaje SportSport.ba, dogovorio saradnju sa srbijanskim superligašem Kolubarom iz Lazarevca.

Bh. fudbaler je postigao dogovor o saradnji s ovim klubom i uskoro bi ovaj tim trebao ozvaničiti transfer 25-godišnjeg defanzivca koji će tako početi novu epizodu u karijeri.

Mehmed Ćosić je tokom petogodišnjeg boravka u Mostaru doživio velike uspjehe s Veležom i bio je dio zlatne generacije Rođenih koja je osvojila Kup Bosne i Hercegovine.

U dresu mostarskog velikana Ćosić je odigrao ukupno 177 utakmica i ostvario je učinak od 11 pogodaka i 20 asistencija.

Ovaj fudbaler je dijete tuzlanske Sobode. Međutim, na Tušnju pravu šansu nikada nije dobio, pa je preko Radničkog iz Lukavca došao do Veleža.

Ćosić će se u Kolubari pridružiti dobro poznatim imenima iz Premijer lige Bosne i Hercegovine Damiru Sadikoviću i Anti Vukušiću.

Kolubara je nakon prvog dijela sezone u Super ligi Srbije na devetom mjestu tabele s 20 osvojenih bodova i sigurno će učiniti sve da naprave što bolji rezultat do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Glavni problem ovog tima je igra u odbrani i imaju gol-razliku minus 19 uz 16 datih i 35 primljenih golova. Zbog toga je odlučeno da se ekipa pojača u odbrani i Ćosić je tu da zatvori desnu stranu.

Mehmed Ćosić će pojačati desnu stranu odbrane ovog tima, a vidjet ćemo kako će ovaj klub izgledati u ostatku sezone u Super ligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.