Kakva je situacija sa stadionom Rođeni?

Velež čeka povratak kući

Kakva je situacija sa stadionom Rođeni?

Admin Čaušević

Navijači Veleža s nestrpljenjem čekaju povratak voljenog kluba u svoj dom. Već neko vrijeme na stadionu Rođeni traju intenzivni radovi i već sada je poznato kada će Velež igrati svoj prvi domaći meč na novom terenu. 

Radovi na promjeni terena na stadionu Rođeni su počeli prije duže od pola godine kada je podignut starti travnjak te se krenulo u postavljanje novog i savremenom hibrida.

Ipak, nije sve išlo po planu. Svakodnevno su se dešavali nepredviđeni problemi što je prouzrokovalo da Rođeni cijelu polusezonu igraju na stadionu u Gabeli.

Na kraju je morao biti i promijenjen izvođač radova, a postavljenji hibrid je postao neupotrebljiv zbog neravnina i dodatnih poteškoća pa se proces koji je trebao trajati tri mjeseca odužio na duplo duži period.

Nakon što su posljednje dvije do tri sedmice radovi intenzivirani sada nema sumnje da će Velež prvi domaći meč na novom travnjaku igrati 18. februara u Kupu BiH protiv Posušja.

Problemi sa neravninama su većinski uklonjenji i ovih dana je u toku prošivanje hibridne trave te će sve biti gotovo za deset dana, tačnije do kraja godine.

Oglasi

Fotoreporter portala SportSport.ba je u srijedu posjetio stadion gdje se mašine ne staju i za razliku od prije nekoliko mjeseci kada je bilo određenih zavrzlama od strane izvođača radova to više nije slučaj.

Istovremeno traju i radovi na uređenju klupskog Caffea gdje smo zatekli nekoliko radnika koji rade na vanskoj fasadi i dinamika radova se odvija planiranim tempom.

Radovi na klupskom Caffeu bi trebali biti okončani prije proljetnog dijela sezone što je sigurno najbolji potez kojeg je nova Uprava Veleža povukla od preuzimanja Veleža.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Otvaranjem kafića u sklopu stadiona sigurno će porasti i prihodi, posebno će to biti slučaj na dan kada je Velež domaćin pa će tzv. "match day revenue", odnosno zarada na dan utakmice biti veća nego ranije.

Inače, što se tiče igračkog kadra za sada nema većih promjena. Kako sada stvari stoje Nedim Jusufbegović će prozivku obaviti 9. januara kakda će biti jasnija slika s kakvim snagama Rođeni ulaze u proljetni dio sezone.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Forza Velez
5 1
Catanzaro
Simbol hercegovine 1922
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi