Portugalac je slobodan nakon odlaska iz Manchester Uniteda

Poslali poruku Ronaldu i zvanično ga 'predstavili'

Samir Mlaćo
Cristiano Ronaldo bi u narednim danima trebao postati novi član saudijskog Al Nassra, no to još uvijek nije ozvaničeno.

Niko ne želi govoriti o tome dok je Ronaldo i dalje slobodan i jasno je da se on pita sve.

U proteklom periodu povezivao se sa velikim brojem klubova, a pojedini su odlučili i da se našale.

Tako je italijanski niželigaš Portici 1906 'predstavio' Ronalda i nasmijao svoje fanove.

Bili su veoma inspirativni pa su Ronaldu poručili makar razmisli o dolasku u njihov tim.

“Ovo je naša bomba za kraj godine. Postignut je dogovor Porticije i Ronalda“, stoji između ostalog u saopštenju.

Porticija je član četvrtog ranga u Italiji, a sada su sigurno malo poznatiji. Ronaldo je velika zvijezda i svaka poveznica sa njim se itekako isplati, pa makar i na ovaj način.

Ronaldu se nudi čak 200 miliona eura na godišnjem nivou za potpis u Saudijskoj Arabiji, te ugovor do 2025. godine, ali i razne druge pogodnosti. Saudijci su spremni na sve samo da velika zvijezda dođe, no Portugalac je ranije kazao da želi ostati u Evropi i boriti se za važne trofeje.

To svakako predstavlja problem klubu iz Saudijske Arabije, no novac bi na kraju mogao biti presudan.

Ronaldo bi zaradio pravo bogatstvo i dobio važnu ulogu, te napravio potez kakav se rijetko viđa pred sami kraj igračke karijere.

Inače, Ronaldo je imao jako turbulentnu godinu, a sve je začinjeno neuspješnim nastupom na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Imao je veliku želju da na kraju postane svjetski prvak, ali je Portugal ispao već u četvrtfinalu od Maroka, dok je njegov vječiti rival i "neprijatelj" Lionel Messi uspio da dođe do tog trofeja, pobijedivši s Argentinom na kraju u finalu reprezentaciju Francuske.

Podsjetimo, Ronaldo je postao slobodan nakon prekida saradnje sa Manchester Unitedom, gdje je otišao uz brojne kritike na račun vodstva kluba.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.