Pred potpisom su Ronalda, a trener se šali spominjanjem Messija

Portugalcu se to neće svidjeti, ali veliki novac je u pitanju

Pred potpisom su Ronalda, a trener se šali spominjanjem Messija

Samir Mlaćo

Gotovo svi svjetski mediji prenijeli su informaciju da je Cristiano Ronaldo na pragu potpisa za saudijski Al Nassr.

Sve je navodno spremno za ljekarske preglede poslije kojih će Ronaldo potpisati ugovor i krenuti u najzanimljiviji izazov u bogatoj karijeri.

Iz Al Nassra za sada šute, a trener Rudi Garcia ponovo je dobio pitanje o mogućem potpisu Ronala.

Izbjegao je odgovor i odlučio sve prisutne nasmijati.

Želio sam dovesti Messija iz Dohe”, rekao je Garcia.

Neće se možda Ronaldu dopasti kada ga porede sa svojim velikim rivalom Messijem, no novac će naravno ‘otjerati’ moguću ljutnju.

Oglasi

“Nisam ovlašten reći da ili ne. Pričekajmo da vidimo kako će se do kraja godine razvijati događaji u zemlji i svjetskom nogometu i šta bi trebali poduzeti viši instanci. Ono što mogu reći je da je Cristiano Ronaldo jedan od najboljih u historiji nogometa.

 Uvijek mi je bio primjer kao sportista, po volji koju pokazuje za pobjedom. I tada sam ga kao građanin Portugala uvijek podržavao. U pravo vrijeme, budućnost će se otvoriti svima”, izjavio je Ronaldov sunarodnjak Marcelo Salazar, koji radi kao sportski direktor tima iz Saudijske Arabije.

Ronaldu se nudi čak 200 miliona eura na godišnjem niovu, ugovor do 2025. godine, ali i razne druge pogodnosti. Saudijci su spremni na sve samo da velika zvijezda dođe, no Portugalac je ranije kazao da želi ostati u Evropi i boriti se za važne trofeje.

Podsjetimo, Ronaldo je postao slobodan nakon prekida saradnje sa Manchester Unitedom, gdje je otišao uz brojne kritike na račun vodstva kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U jednom meču čak je odbio da uđe sa klupe i otišao je u svlačionicu, što mu navijači Crvenih đavola nisu mogli oprostiti.

Nedavno je trenirao i sa Real Madridom, što su mnogi prokomentarisali kao mogući povratak u redove Kraljeva do kraja sezone, no to se prema svemu sudeći neće desiti.

Oglasi